Hangosan hallgatta a zenét: börtönbe kerül a fiatalember?

<b>Ikervár</b> - A szomszédok szerint elviselhetetlen, hangos, dübörgő zenét hallgat <em>Németh Péter</em>. Többször kérték, hallkítsa le a berendezéseit, a lakók állítják, ez nem történt meg. Feljelentették. Pénzbírság helyett ő közmunkát végezne. Ám ilyen lehetőség nincs a faluban. Jön a börtön?

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ikervári Ifjúság utcában a huszonhét éves Németh Péter szomszédai azt mondják, a fiatalember évek óta teszteli a türelmüket az elviselhetetlenül zajos muzsikával. A nap bármelyik szakában előfordult, hogy olyan erővel szólt a zene, amely mellett nemhogy pihenni, de a lakásuk egyetlen helyiségében nyugodtan tartózkodni sem voltak képesek a szomszédok. A  nyár közepén érkezett egy feljelentés emiatt a jegyzőhöz, aki csendháborítás miatt 15 ezer forint pénzbírságot szabott ki Németh Péterre. 

Németh Péter azt mondja, egyáltalán nem hallgatja hangosan a muzsikát. Mégis megbüntette a település jegyzője, de mivel neki nincs pénze, alkalmi munkás, kérte, változtassák át a bírságot három nap közérdekű munkára. Erről a lehetőségről a szabálysértési határozatban írt is a jegyző. Amikor Németh Péter erre hivatkozva kérte a közérdekű munkát, a jegyző mégis elutasította, mondván, a településen nincs lehetőség ilyen jellegű foglalkoztatásra. Németh Péter azt mondja, nem hallhatja hangosan a zenét Fotó: Horváth Csaba

Továbbá, ha nem fizet, intézkedik, hogy a pénzbírságot elzárásra változtassák. Németh Péter  azt állítja: túlzás  a zenehallgatásért a börtön.  Így továbbra is közérdekű munkával kompenzálná a szerinte jogtalan büntetést. 

Szabó Béla polgármester ismeri az esetet, ám sem folyamatban lévő ügyről, sem a jegyző helyett nyilatkozni nem akart. A közérdekű munkáról azt mondja, ilyen nincs a településen. A közterületek gondozását évek óta vállalkozó végzi, másfajta tevékenységet pedig nem tudnának kínálni annak, aki  ily módon váltaná meg a szabálysértési bírságot. 

A holnapi Vas Népében a fiatalemberrel szemben élő feljelentő véleményével is megismerkedhet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!