Megyei megemlékezések és ünnepi műsorok a forradalom évfordulóján

<b>VN</b> - Az 1956-os forradalom és szabadságharc 52., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 19. évfordulóján megyeszerte ma és holnap megemlékezéseket tartanak.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Vas Megye Önkormányzata Kőszegen, a helyi testülettel közösen tartja meg ma  délután az ünnepi megemlékezést. Négy órakor a 87-es főút és a Kethelyi utca kereszteződésénél felavatják és megkoszorúzzák Tornay Endre András 56-os emlékszobrát. 

Öt órakor a Jurisics-vár lovagtermében tartják a megemlékezést, ahol beszédet mond Alexa Károly, József Attila-díjas irodalomtörténész. 

A Honderű Asztaltársaság  Egyesület több más civil szervezettel együtt az 1956-os forradalom és szabadságharc előestéjén a premontrei gimnázium dísztermében este  hat órától tartja hagyományos megemlékezését. Beszédet mond Ráday Pesthy Pál. 

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata holnap  tartja a városi megemlékezést. Délután négy órakor a Jáki úti temetőben megkoszorúzzák Welther Károly síremlékét, beszédet mond dr. Torjay Valter, az 56-os Szövetség Vas Megyei Szervezetének örökös tiszteletbeli elnöke. 

Öt órakor a Március 15. téren az országzászló felvonása után dr. Puskás Tivadar  országgyűlési képviselő emlékezik meg a forradalomról. Hat órakor az 56-osok terén az elesett szombathelyi nemzetőrökre emlékeznek, ünnepi beszédet mond Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke. 

Este hét órától a városháza dísztermében ünnepi közgyűlést tartanak, dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere tart beszédet. 

Sárváron Török István síremlékének és az 56-os emléktábla megkoszorúzásával kezdődik a megemlékezés holnap délután negyed ötkor.  

Az 56-os Szövetség Vas Megyei Szervezete holnap délelőtt tíz órától a szombathelyi városháza nagytermében megemlékezést tart 56 mutass utat címmel. 

Vasváron holnap  délután fél hatkor   a koszorúk elhelyezésével kezdődik az ünnepi műsor az 1956-os emlékhelynél, majd az ünnepi megemlékezés hat  órakor a művelődési házban folytatódik. Ünnepei beszédet mond: V. Németh Zsolt polgármester. 

Celldömölkön holnap   négy órakor kezdődik az ünnepi megemlékezés Illés Erika szobrászművész 56-os domborművénél. Beszédet mond Fehér László polgármester, közreműködnek a Soltis Lajos Színház társulatának tagjai.  

Körmenden csütörtökön délelőtt 11 órakor kezdődik a megemlékezés a Szabadságharcosok kopjafájánál. Beszédet mond, V. Németh Zsolt, a műsort a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai adják. 

A  szombathelyi fedett uszoda október 23-án zárva lesz. Október 24-én, október 25-én, október 26-án 9:00 órától 18:00 óráig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!