Összefogással megoldható a válság

<b>VN</b> - A vasi kamara ipari tagozatát elnöklő <em>Brumbauer József</em> szerint a korábban kezdődött recesszió és a nemrég kirobbant pénzügyi válság egyaránt sújtja megyénk termelővállalatait.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Brumbauer József, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ipari tagozatának minap megválasztott elnöke, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója szerint a személygépkocsi- és a teherjármű-gyártás mellett a bútor- és az építőipar is jelentősen megérzi a válságot. A BPW-Hungária Kf-nél is voltak elbocsátások az elmúlt időben  Fotó:Benkő sándor 

E kényes helyzet megoldása szerinte csak a cégvezetők és az érdekképviseletek összefogásával lehetséges Brumbauer József. "Nálunk is történtek már elbocsátások, és olyan határozott időre alkalmazott embereink is voltak, akiknek októbertől már nem tudtuk meghosszabbítani a szerződésüket. Ha az említett megállapodás nem született volna meg, akkor újabb 80-90 dolgozótól kellett volna megválnunk " - emelte ki. 

Hozzátette, hogy a mostani érzékeny piaci helyzetben egy cég sem dolgozhat magas túlóraszámok mellett, ez ugyanis nagyban rontaná a versenyképességét. "Az értelmes kompromisszumokat emellett az is indokolja, hogy ellenkező esetben olyan kiváló szakemberek is utcára kerülhetnek, akiket később nem biztos, hogy vissza lehet vinni az adott céghez. Azt gondolom, hogy mostanság minden ágazatban elkel a higgadt, hosszú távra való gondolkodás" - világította meg érveit Brumbauer József. 

További részletek a keddi Vas Népében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!