Politikai adok-kapok Szombathelyen

<b>Szombathely</b> - Molnár Miklós a Pro Savaria Egyesület frakcióvezetője a sportcsarnok üzemeltetésével kapcsolatos aggályairól beszélt sajtótájékoztatóján. Oroszvári Péter szocialista városi képviselő vádjaira is reagált. Később levelet kaptunk szerkesztőségünkbe.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Oroszvári Péter, szocialista városi képviselő azt állította egy sajtótájékoztatón, hogy az elmúlt években jobboldali politikusok, családtagjaik, barátaik és bizalmasaik számtalan megbízást teljesítettek, de erről a Fidesz tényfeltáró tájékoztatóján nem esett szó. 

Elmondta, hogy dr. Popgyákunik Péter, az önkormányzat jogi bizottságának Pro Savaria-s külsős szakértője, a SZOVA Zrt.-nél jogi tanácsadásért 12 ezer forintot kap óránként, a Molnár Miklós által vezetett, többségében tulajdonolt Excellent Plusz Kft. az elmúlt 3 évben 3 millió forintot kapott az egyik szombathelyi sportklubtól termékekért, ezenkívül az elmúlt három évben 2,3 millió forintot vett fel az egyik szombathelyi sportklubtól lakásának bérbe adásáért.

Az elhangzottakra reagált Molnár Miklós, a Pro Savaria Egyesület frakcióvezetője. - Ügyek tömkelegére fog fény derülni a következő hetekben - kezdte a politikus. Úgy látja, hogy Oroszvári Péter sajtótájékoztatóján Czeglédy Csaba magyar hangja szólt. Szerinte a képviselő sületlenségeket hangsúlyozott, ahol több személyt is megszólított, köztük Molnár Miklóst. 

Molnár nem titkolta, hogy a Falco sportegyesület tőle bérelt lakást és vásárolt termékeket is. Ha a piaci áron, vagy az alatt bérelte a lakást – az elmúlt két évben például Szrecsko Szekulovics - ezzel mi a probléma? – tette fel a kérdést. Arról is beszélt, hogy a raktári áron értékesített, az általuk forgalmazott  termékekből vásároltak államtitkárok, miniszterek, de dr. Ipkovich György és Oroszvári Péter is.

Arról is szólt, hogy a Falcónál rend van, itt kiadták a kért információkat a képviselőnek, ellenben a Szovánál ez már nem mondható el. Hetek óta szeretné megtudni, hogy milyen megbízási, vállalkozási szerződéseket kötöttek, de ezt a vezérigazgató megtagadja. 

Megkérte Oroszvári Pétert, hogy támogassa a Falcot, és legalább annyit tegyen meg, hogy ne az önkormányzat által biztosított ingyenbérlettel látogassa a meccset barátnőjével, hanem legalább egy jegyet vegyen.

Aggályok a sportcsarnok üzemeltetése körül

- Popgyákunik Pétert próbálják besározni és belekeverni valamibe – emelte ki az ügyvéd díjazásáról elhangzottakat. 2008. október 9-én született Popgyákunik és a Szova között egy szerződés, ez október 21-én felmondásra került, nem történt számlázás és pénzkifizetés sem - emelte ki.

Az ügyvéd megbízása a szombathelyi sportcsarnokot üzemeltető Unihall Kft. és az önkormányzat között tíz évre megkötött szerződésről szólt, hogy a kérdésben készítsen jogi szakvéleményt Popgyákunik.

- Kinek az érdeke, hogy ettől a szerződéstől ne szabaduljunk meg? A győri cégnek 2007-ben az önkormányzat 49 millió forintot fizetett a csarnok működtetésért. Idén az üzemeltetés összegét 58 millióra tervezték, most 65 millióra módosítanák, továbbá a város a sportcsarnokban a nagyrendezvényekre még 80 milliót fizetett ki - hangsúlyozta.

Molnár számítása szerint, ebből 40 millió forint minimum az Unihallhoz vándorolt, a csarnokhasználattal együtt így Szombathelynek körülbelül évi 100 millió forintjába kerül az üzemeltetés. 

- Minden egyes ügyet, amely az elmúlt hat évben képződött, és úgy ítéljük meg, hogy nem valós teljesítmények vannak mögötte, megvizsgáljuk, és a felelősöket megnevezzük. Ettől nem fognak eltántorítani - tett hozzá végül.

Megemlítette még, Oroszvári nem szólt arról, hogy az állami tulajdonban levő Vasi Zrt. igazgatóságának tagja. Ennél a cégnél dolgozik édesapja vezető pozícióban...

A cikkünk megjelenése után Oroszvári Péter levélben reagált Molnár Miklós szavaira.

Jól látszik Molnár Miklós képviselőtársam tegnapi  sajtótájékoztatóján, hogy van még hová süllyednie a színvonalnak és ezt az irányt a Pro-Savaria képviselője folyamatosan megmutatja. Megszólíttatásom révén két dologra mégis kénytelen vagyok reagálni: - Természetesen nem igaz, hogy az Önkormányzatnak biztosított ingyenbérlettel látogatnám a Falco meccseit, a tavalyi évben pontosan a csapat támogatása érdekében vásároltam jegyet számtalan meccsre mind magam mind mások részére, legyen szó hazai vagy idegenbeli meccsről.  (Ezeket ezentúl úgy látom ,,könyvelni’’ leszek kénytelen).

- A Vasi Volán Zrt. – ben 2006 óta betöltött igazgatósági helyre az ÁPV Rt. kért fel, annak semmi köze családtagjaimhoz. Ugyanezt sajnos nem mondhatja el magáról Molnár Miklós testvérének férje, aki a Gazdasági Bizottság tagja - tette hozzá Oroszvári Péter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!