Punktum, Utazóbőrönd és a többiek

<b>VN</b> - <em>Miklós Csaba</em> Vas megyében tanult, Egerben egy virág-nagykereskedésnél kezdett dolgozni, miközben szőlőket kezdett vásárolni Móron, s pincéjét "Miklóscsabi" névre keresztelték.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hogy miért pont Mór? Mert Miklós Csaba borász onnan származik. Ráadásul úgy gondolja, ez a legjobb adottságú fehérboros borvidék Magyarországon, csak még nem tudta kivívni az ennek megfelelő rangot.

A ma három és fél hektárnyi birtokon öt éve borászkodik, s mára kialakult a profil is: ezerjóval, királyleánykával, traminivel, zöld veltelinivel és chardonnay-val foglalkoznak.  


                 "Miklóscsabi" pincészete Fotó: Benkő Sándor

Teljes egészében a hazai piacra termelnek, s boraik elnevezése igazán rendhagyó: Punktum, Utazóbőrönd, Nem férünk a bőröndbe...

Hogy miért kaptak ilyen neveket a móri nedűk? Többek között erre is választ kap a Vas Népe hétfői számából!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!