Takarékos üzemmódban az Luk Savaria

<b>Szombathely</b> - A gazdasági válság miatt az LuK Savaria Kft. vevői is kevesebb terméket rendelnek. Erre reagálva, a költségtakarékosság jegyében a cégnél korlátozták a túlórát, kölcsönmunkásaik számát pedig lecsökkentették.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Autóipari beszállítóként a globális gazdasági válság az LuK háza-táján is érezteti hatását. Ez persze nem csoda, hiszen, ha kevesebb autó talál gazdára, akkor kevesebb is készül, s az autóipari beszállítók is kevesebb megrendelést kapnak. A LuK Savaria Kft-nél korlátozták a túlórát, a kölcsönmunkásaik számát pedig lecsökkentették Fotó: Benkő Sándor

Michael Reinig, az LuK Savaria Kft. ügyvezetője elmondta: az elmúlt időszak megrendeléseinél érezhetően csökkentek a darabszámok, s ezt látva a cég lépett: ahol lehetett az alvállalkozói teljesítéseket visszavették, s ezeket a munkákat saját dolgozóikra bízták. A munkaerő fejlesztésnél nem vettek fel annyi embert, mint amennyit a korábbi tervek szerint lehetett volna, s ugyancsak a költségtakarékosság jegyében a cégnél egyrészt korlátozták a túlórát, a kölcsönmunkásaik számát pedig lecsökkentették.

Fő céljuk, hogy a saját dolgozóikat megtartsák, illetve, hogy kisebb termelési volumen mellett is jó üzemi eredményt érjenek le. 

További részletek a pénteki Vas Népe gazdaság rovatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!