Váton karambolozott a szombathelyi képviselő

<b>Vát</b>- Ahogy arról beszámoltunk, tegnap délután karambolozott <em>Oroszvári Péter</em> szombathelyi szocialista önkormányzati képviselő. A 40-es táblával védett faluban előzte a kocsisort, közben ütközött egy előtte balra kanyarodni szándékozó hölggyel. Megszólaltattuk az érintetteket.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Oroszvári Péter MSZP-s önkormányzati képviselő Szombathely felé tartott, a 40-es táblával védett faluban előzés közben összeütközött egy előtte balra kanyarodni szándékozó hölggyel. 

Emlékeim szerint ketten haladtak előttem, őket előztem körülbelül 40 kilométeres sebességgel, a kanyarodni szándékozó hölgy lett volna a harmadik - mondta  Oroszvári Péter. Akkor láttam meg, hogy indexel, mikor odaértem hozzá. Egy pillanat alatt történt az egész: ő hirtelen balra húzta a kormányt. Valószínűleg nem nézett a tükörbe. Ha gyorsabban megyek, sokkal komolyabb baleset történik. 

- A felelősség kérdésében nem jutottunk egyezségre, ő nem vállalta el, szerintem  nem én vagyok a hibás. Ezért rendőrt hívtam. Igazságügyi szakértői vélemény készül, eljárás indult. Megvédett a légzsák,  a kocsim totálkáros, a motortér tönkrement - tette hozzá. 

Az ütközés másik résztvevője, Pinkóczy Melinda  elmondta, a kocsisor alig negyvennel araszolt. Szabályosan lehúzódott, balra indexelt, kanyarodásba kezdett, egyszercsak beledurrant hátulról egy autó. Ő a házfalnak csapódott, a másik villanyoszlopnak. 

- Sértetlenül szálltunk ki mindketten. Mögöttem kettővel jött egy autós, aki a balesetet látva, rögtön megállt, mondta, ő látta, hogy kanyarodni akarok. Feltehetőleg legalább négy autót előzött a képviselő, ki tudja, milyen sebességgel. Nincs féknyom. A rendőr azt mondta a helyszíni szemlén, meg kellett volna győződnöm arról a tükörben, hogy akár szabályosan, akár szabálytalanul nem előz-e valaki. Azt senki nem tudja bizonyítani, hogy néztem-e a tükörbe, majd meglátjuk, mi lesz az eljárás vége. Van cascóm, arra el tudom indítani az autóm javíttatását; a bal oldala és az eleje tört össze. 

(A hír a rendőrségtől naponta érkező jelentésből valószínűleg véletlenül maradhatott csak ki, mert legtöbbször a sérülés nélkül járó balesetről is megkapjuk a jelentést, amely anyagi kárral járt. Mivel információnk megvolt a képviselő karamboljáról tegnap délután, így kora este többször  érdeklődtünk az esetről a rendőrségen, de több óra elteltével sem jutottunk előbbre.... a szerk.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!