Vitatott kosár - kikapott a Körmend a Szolnoktól

<b>Körmend</b> - Bialek dudaszó pillanatában szerzett kosarát nem adták meg a bírók, egy ponttal kikapott a Körmend a Szolnoktól a piros-feketék kosárlabda rangadóján.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A csütörtökön edzőváltáson átesett körmendieknél az ideiglenesen kinevezett Hencsey Tamás munkáját a kispadon a játéktól derékproblémák miatt bizonytalan időre visszavonult Vavra Péter segítette.

A hazaiknál Fodor Márton hat perc alatt három hibát szedett össze, de ez sem zavarta különösebben a piros-feketéket, akik a hullámzó ide-oda játék során öt pontról fordítottak, majd miután a 9. percben Jurkunas meglökte Kapitány játékvezetőt, és ezért a kiállítás sorsára jutott, még rátettek egy lapáttal. Különösen az a George Banks remekelt - 11 perc alatt szerzett 14 pontot -, akit a csütörtökön menesztett Krivacsevics Dragoljub edző bizony többször is élesen kritizált.

Poór Péter azonban nem esett kétségbe, bátran nyúlt a Tisza-partiak saját nevelésű fiataljaihoz, és Szabó, Harazin, valamint Cseh révén a vendégek vissza is jöttek félidőre öt pontra. Sőt, a harmadik negyedben Coleman kiváló játékával fordítottak is. A hajrá pokoli izgalmakat tartogatott, egypontos szolnoki vezetésnél Bialek a dudaszó pillanatában triplát dobott, amit a játékvezetők végül időn túlinak ítéltek, így nem sikerült Hencsey Tamás bemutatkozása. 



George Banks (labdával) -  Basit védekezik ellene - ponterőssége is kevés volt a körmendi győzelemhez Fotó: Benkő Sándor

Polaroid-Lami-Véd Körmend-Szolnoki Olaj KK 65:66 (26:19, 17:19, 14:20, 8:8). - Körmend, 2200 néző, NB I. A-csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: dr. Páli, Kapitány, Gerencsér.

Körmend: Fodor M. 3/3, Fodor G. 1, AURIANTAL 12/3, BIALEK 14/6, BANKS 27/6. Csere: Archie 4, Ferencz - , Hegedüs 2, Trummer - , Keresztes 2. Edző: Hencsey Tamás.

Szolnok: Wilson 12, Cziczás 11/6, Jurkunas - , COLEMAN 16/6, BASIT 12. Csere: Cseh 2, HARAZIN 10, Szabó P. 3/3. Edző: Poór Péter.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 3:7. 9. perc: 22:15. 11. perc: 31:19, 17. perc: 36:33. 24. perc: 47:47. 38. perc: 63:66.

Kipontozódott:
Basit a 38. percben. 

Kiállítva: Jurkunas a 9. percben.

Részletes beszámolónk a szombati Vas Népében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!