Advent Bécsben: forralt bor és gőzölgő puncs

<b>Bécs</b> - Advent alatt honfitársaink százai keresik fel a bécsi vásárt. Ilyenkor a császárváros utcáit átjárja a gőzölgő puncs és a mézessütemények illata. A Christkindlmarkton jártunk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Bécs egyik jelképe, a minden évben a városháza előtt rendezett karácsonyi vásár, a Christkindlmarkt. Kisgyermekes családok számára izgalmas kalandokat kínál a 143 házikóból álló mesefalu. Az Angyalok postahivatalából karácsonyi üdvözletet küldhetünk,  a gyermekek pedig akár kisvasúton is bejárhatják a vásári forgatagot. A házikókban a puncs számos változatát kínálják az árusok,  3-3,5  euróba kerül, a bögre betétdíja  2,5 euró. A bécsi karácsonyi vásáron fűszerekből készített karácsonyfadíszeket is találunk Fotó: Nagy Ildikó

A Mária Terézia téren kézművestermékeket, gyönyörű karácsonyfadíszeket, különleges szappanokat  és csokoládékat kínálnak. Az ételek közül a császármorzsa a sláger, egy kis papírtányérnyi adag öt euróba kerül.

A Schönbrunn-i kastély udvarán megrendezett karácsonyi vásáron kizárólag míves portékákat találunk. Császári teakülönlegességek díszcsomagolásban,  mézessütemények, illatos fűszerekből készített karácsonyfadíszek, főzött szappanok közül válogathatunk. 

Budapesten, a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt sokan Európa legjobb rendezvényeként tartják számon. Ide is ellátogattunk a hétvégén. A főváros szívében közel száz kézműves a karácsonyi ajándékkörbe illeszkedő portékáikat kínálja. A fűszeres forralt bor deciliterjét kétszáz forintért árulják.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!