Elítélték a gyilkos nagytilaji asszonyt

<b> Nagytilaj, Győr</b> - Rendszeresen erőszakba torkollott egy nagytilaji házaspár italozása. Az asszony többször helybenhagyta a férjét, aki az egyik verést már nem élte túl. A Győri Ítélőtábla három és fél év börtönnel büntette a nőt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az eset 2005. március 26-án történt. A nagytilaji asszony kis híján  elkerülte a börtönt: a férje halála miatt nem indult vizsgálat, s már csaknem eltemették az áldozatot, amikor a rendőrség bejelentést kapott, így a ravatalozóból az orvos szakértőhöz vitték a holttestet. 

Miután az igazságügyi boncolást elvégezték, a szakértő megállapította, hogy igazat állított a névtelen bejelentő: K. József bűncselekmény áldozata lett. Az orvos szakértői véleményben leírták, hogy a férjet halála előtt bántalmazták. Méghozzá valamilyen sima felületű tárggyal, a fejére legalább tizenhárom ütést mértek, melyek következtében március 26-án éjjel meghalt.

Ettől kezdve nem volt nehéz a nyomozók dolga, hiszen azonnal a feleségre terelődött a gyanú. Az asszony ugyanis a férjével együtt sokat és sokszor ivott, s ekkor sokat is veszekedtek, verekedtek, melyben mindig a férfi húzta a rövidebbet, mivel a feleség erősebb volt nála. Másrészt a feleség igen csak sietette a temetést, ő jól tudta ennek okát: ha a föld alá kerül a holttest, már nem lesz ellene bizonyíték. 

A Vas Megyei Bíróság a közvetett bizonyítékok alapján halált okozó testi sértés miatt bűnösnek találta Kiss Józsefnét és három és fél év börtönnel büntette. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője felmentés miatt fellebbezett. A Győri Ítélőtábla nemrégiben tárgyalta az ügyet és helyben hagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Kiss Józsefné egyébként az eljárás végéig kitartott saját verziója mellett: ártatlannak mondta magát.  Mivel a vádlott nem tett vallomást, a rendőrségi eljárásban nem sikerül kideríteni azt, hogy mivel, mikor és miért bántalmazta az asszony a férjét. 

 


A nagytilaji ravatalozó. Innen vitték el a holttestet  Fotó: Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!