Elmaradt az aranyvasárnapi roham

<b>Szombathely</b> - Taroltak a ruhaboltok, az ilyenkor szokásos vásárlási őrület azonban elmaradt aranyvasárnap. A könyv és a DVD továbbra is slágercikk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Aranyvasárnap - bevallásuk szerint - taroltak a mindenféle ruhaneműt áruló boltok. Az egyik kereskedő vigyorogva mesélte, mint szaladt be hozzá egy, az ajándékozási buzgalomban megkésett férj, aki százhatvan centis, molett feleségének kívánt venni, bármit.

A kínálat a gazdag, a kereslet sem marad alul a megszokottól, szombaton azonban a vártnál mégis kevesebb a vásárló. Ide most benézek Fotók: Kiss Teodóra

- Ez minden bizonnyal a szombati munkanapnak köszönhető - ötletelünk az egyik helyi könyvesbolt munkatársával, aki szerint a könyv idén is slágerajándék. Jól fogynak a legkülönbözőbb korosztályoknak szánt és témájú könyvek, DVD-k is. S bár az árakra is jobb odafigyelnek a vásárlók, az üzlet forgalma mégis hasonló az előző években megszokotthoz. Nem csak a butikok és a multik, a belvárosi bódésok is várták a vevőket

Az azonban itt is érezhető volt, hogy az emberek megvárták a decemberi fizetéseket, se csak ezt követően kezdték meg az ajándékvásárlást. Kevesebb volt a vásárlók tartaléka idén. Az eladó szerint náluk nem volt igazi roham, de december első hetétől folyamatosan megnövekedett a forgalmuk. 

Aranyvasárnapi riportunk a hétfői lapszámban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!