Falco Forgácslapgyártó Zrt.: óvatosabb üzletpolitika

<b>Szombathely</b> - A Falco Zrt. óvatosabb értékesítési politikával, átgondoltabb működéssel próbálja tompítani a gazdasági válság ágazati hatásait. Mindeközben véget ért a faforgácslapgyártás megújítását célzó beruházás első üteme, amely nyomán a nyugati piac kapui is szélesebbre tárulhatnak a cég előtt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A gazdaság legapróbb rezdüléseit is azonnal lekövető faipari ágazatba már az év közepén begyűrűzött a recesszió, a vevők már ekkor elkezdték visszafogni megrendeléseiket, s értelemszerűen ez a tavaly október óta a salzburgi Kronospan csoporthoz tartozó Falco Forgácslapgyártó Zrt. működésére is rányomta a bélyegét. 

A válság szeptemberi kirobbanása és mélyülése sem tett jót a vállalatnak, főként, hogy még tovább romlott az amúgy is pénzszűkében levő külföldi és hazai vevőik fizetési képessége, és persze hajlandósága. A kintlévőségek további növekedésének megakadályozása miatt a Falco Forgácslapgyártó Zrt. kénytelen volt óvatosabb üzletpolitikára váltani: immár jobban megnézik, hogy kinek, és milyen fizetési feltételekkel szállítanak. 

Ez egyrészt némi biztonságot jelent(het) a cég számára, másrészt viszont azzal is jár, hogy akadnak vevők, akik számára, mondjuk úgy: az eddiginél visszafogottabban szállítanak, ez pedig ugye szükségszerűen visszaveti az értékesítést.A Falco Zrt. átgondoltabb működéssel próbálja tompítani a gazdasági válság ágazati hatásait Fotó: Szendi Péter

A Kronospan konszern tagjaként a Falco Zrt. jövőjét alapvetően nem fenyegeti veszély, a tulajdonos hosszú távon számol a szombathelyi gyárral. Mindenképpen ezt bizonyítja, hogy a tulajdonosváltás után a Falco Forgácslapgyártó Zrt. új vezetője jelentős fejlesztéseket helyezett kilátásba, majd pedig a tervek megvalósításaként (saját erős!) beruházásban hozzá is fogott egy új, rendkívül modern forgácslapgyártó üzem felépítéséhez. A beruházás első szakasza azóta már el is készült. 

A gazdasági válsággal kapcsolatos cikkeinket itt megtalálja

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!