Heti visszapillantó

<b>VN</b> - Csokorba gyűjtöttük a hét legolvasottabb cikkeit, legérdekesebb történéseit. „Lapozza át” velünk az elmúlt napokat!

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András2008. december 8. hétfő

Bennégett a házában 
Sárvár- Hegyközség
- Összeégve, holtan találtak az ágyában egy férfit, a tragédiát valószínűleg ágyban dohányzás okozta. A tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak a lakásból.

Bécs - Advent alatt honfitársaink százai keresik fel a bécsi vásárt. Ilyenkor a császárváros utcáit átjárja a gőzölgő puncs és a mézessütemények illata. A Christkindlmarkton jártunk. 

Szombathely - Azt viszont tagadta Pintér István, hogy sikkasztott volna. A városháza volt panaszügyi referense a tárgyalóteremben kártalanította a sértetteket. Perét márciusra halasztották.

Szentgotthárd - A rábakethelyi templom- és temetőkertben szétverték a kálvária stációit, darabokra hullottak az üvegfestmények. A kár félmillió forintra tehető. A helybelieket megdöbbentette az eset. 


2008. december 9. kedd

Budapest - Három vasi a szakszövetségek év végi rangsorának élén. 

Vép - Csodájára járnak a településen.

Balogunyom - Kedden este egy személygépkocsi és egy szlovák rendszámú kamion frontálisan ütközött Balogunyom és Kisunyom között. 


2008. december 10. szerda

Szombathely - Két hónap alatt félezer embert küldenek el a Laird Technologies szombathelyi üzeméből. Hirtelen és drasztikusan lecsökkent a telefonok iránti kereslet, mondja a cég magyarországi ügyvezetője. 

Budapest, Szentgotthárd - Az építő cég bebizonyította, hogy már kétmilliárdért is lehet díjnyertes fürdőt csinálni, örvendett a St. Gotthard Spa & Wellnes ügyvezetője. A bírálóknak tetszett, hogy nem csak a fürdő, a személyzet is tiszta mediterrán.

Szentgotthárd - Felelős ember nem mondhat olyat, hogy további elbocsátások már biztosan nem lesznek, fogalmazott a gotthárdi Opel-gyár vezérigazgatója. Paizer Andor ezzel együtt optimista a vállalat jövőjét illetően.


2008. december 11. csütörtök

Szombathely - Jövőre ezrek kerülhetnek az utcára, szűrte le a szombathelyi Fidesz-frakció, miután délelőtt találkozott a helyi multicégek képviselőivel. Pontos számok ugyan nem hangzottak el, de a vállalatvezetők szavaiból azt érezték ki a politikusok, hogy nagy a baj. 

Szombathely Nem állt meg a rendőri jelzésnek egy toyotás a vasútállomáson. Később a száguldó gépkocsit a magyar-osztrák határon sem tudták feltartóztatni. Az autós üldözés végül a felállított útzárnak köszönhetően Unterwart (Alsóőr) közelében ért véget.

Szombathely - A Haladás labdarúgócsapatának tulajdonosi taggyűlésén jelentették be, hogy Kaj András távozik az együttestől. További hír, hogy a felkészülés során egy tíznapos törökországi edzőtábort is tervez a vezetés.

Szombathely - Négy hónapos huzavona után döntött a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, (NOB) Pars Krisztián megkapja az olimpia ezüstérmet. A két fehérorosz érmes dobóatlétát Gyevjatovszkijt és Tyihont pedig doppinggvétség miatt kizárták a játékokról. A sportoló boldog, hogy ő lett Németh Pali bácsi első olimpiai érmes tanítványa.


2008. december 12. péntek

Szombathely - Újabb gyártásleállítás a vasi megyeszékhelyen: ezúttal a kínai tévégyártó, a Hisense jelentette be, hogy a gazdasági válság miatt nyolcvannyolc dolgozójától megválik.

Szombathely - Antall József halálának tizenötödik évfordulójára emlékeztek pénteken este tisztelői. Felidézték a néhai miniszterelnök munkásságát, majd megkoszorúzták a mellszobrát.

Körmend - A mérkőzés elején kétszer is vezetett tíz ponttal a vendég Nyíregyháza a férfi kosárlabda bajnokságban a Körmend ellen. A tizennyolcadik percben fordított a hazai csapat, majd Banks remek játékának köszönhetően állva hagyta ellenfelét.


2008. december 13. szombat

Sárvár - Mintegy száz erdélyi magyar munkavállaló gyülekezett szombat reggel a Multi Job Kft. belvárosban lévő irodája előtt, fizetését követelve. A közvetítő cég atrocitásoktól tartva rendőri védelmet kért.

Körmend - Idén immár második alkalommal rendeztek böllérversenyt a körmendi tűzoltók a piactéren. A szombati rendezvényre a megye- és az országhatáron túlról is neveztek be csapatok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!