Jubileumi Anima

<b>Szombathely</b>- Végy egy szombathelyi együttest, amely úttörő volt a magyar elektronikus zenében. Adj hozzá többtucat régi és egy maréknyi új rajongót, ezt fűszerezd imsert, illetve új slágerekkel, így kapsz egy olyan koncertet, mint amilyen a Savaria mozi aulájában volt.

Garai Antal 'Atom'

Az Anima az elmúlt tizenöt évben megannyi változáson ment már keresztül, a mostani felállás az eddigiekhez képest még pörgősebb és táncolhatóbb zenei repertoárral és új énekesnővel, Prieger Fannival jelentkezik. Az együttes alapító tag Prieger Zsolt lánya nem most debütált énekesként a csapatban, a tíz éve kiadott Tekerd című slágerben is ő dalolt, igaz akkor még kislányként, és csak poénból énekelte fel a próbateremben a slágerré vált dal szövegét. A kislányból mára már nő lett, aki nagy energiákat szabadít fel a színpadon, nem kevésbé Ikvai-Szabó Botond vagy Gergácz Gábor is, akik így gondoskodtak arról, hogy egy pillanatra se pihenjenek a színpad előtt táncoló-ugráló-tomboló rajongók. A hangerő a még elviselhető és a már túl sok érték közti keskeny határmezsgyén egyensúlyozott, de a megvilágítás egyedisége elterelte dobhártyáink károsodásáról a figyelmet. Mindenhol vörös szirénák és fehér neonok villogása hatolt a zenével együtt fejünkbe, ebből is látszott, hogy ez nem csak egy koncert, hanem ez az Anima, ami mindig arról volt híres, hogy egy kicsivel többet nyújt.

A banda jelenlegi zenei célja, hogy boldoggá tegye a közönséget , ami ezen a koncerten sikerült is. Az első sorokban ugráló tizenévesektől kezdve a mögöttük álló huszonéveseken át az összes ős-Animásig mindenki arcára kiült a boldog mosoly, amikor felcsendült a Revolution vagy a 68 (ez utóbbi sláger alatt a fotósok nagy része sem tudott egy helyben maradni). A régi slágerekből még a Legyen így és az Elég volt ebből is elhangzott, természetesen mindegyik egy kicsit más, egy kicsit újabb hangszerelésben, amitől már inkább ismerős-új daloknak hatottak. Fanni ötösre vizsgázott a közönség előtt, a régi slágereket egy hangként énekelték a rajongók az énekesnővel, és úgy látszik, hogy hamarosan így lesz ez az új szerzeményekkel is.

Nem biztos, hogy ebben a széles elektronikus-zenei palettával rendelkező korban most minden Anima hallgató félreteszi a rongyosra hallgatott cd-ket az új stílus kedvéért, de majdhogynem biztosak lehetünk abban, hogy ezek a slágerek is bekerülnek otthon a lejátszási listánkba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!