Kétszázötven dolgozót küld el a Delphi

<b>Szombathely</b>- A jövő év első negyedévében csoportos leépítés keretében 250 dolgozójától válik meg a Delphi Hungary Kft. Az érintetteket és az érdekképviseleteket minderről ma tájékoztatta a cég.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szeptember végén számoltunk be róla, hogy a világgazdasági recesszió elérte a Delphi Hungary Kft-t is, ami az autóipari beszállító csökkenő megrendelés számában realizálódott. Nos, két hónapja Karl Aschemann, az ES divízió vezetője portálunkon arról beszélt, hogy nagy szerencséjükre az új üzletágak, a kormánykerék és a légzsákgyártás idehozatala összességében növelte az itteni termelés volumenét, így egyelőre van hol munkát adni azoknak, akik a csökkenő megrendelések miatt a korábbi termékek gyártásánál már nem jutnak feladathoz. 

A kérdés csak az volt, hogy mindez meddig tartható. A jelek szerint csak átmenetileg.



Nehéz évkezdet előtt a Delphi Fotó: Kiss Teodóra

Karl Aschemann ugyanis bejelentette: januártól kezdődően 2009 első negyedévben összesen 250 dolgozójától válik meg a cég. A leépítés egyik fő oka, hogy a globális gazdasági válság által kiváltott recesszió miatt az autógyárak megrendelései drasztikusan visszaestek. 

E mellett az sem jött jól a vállalatnak (sőt!), hogy egy másik ágazathoz tartozó vevőjük úgy döntött: a továbbiakban saját berkein belül old meg egy olyan gyártást, amit eddig a Delphi szombathelyi üzemére bízott. Karl Aschemann tájékoztatása szerint egy (egyelőre) leállított projekt-szerzés is a létszámcsökkentés felé terelte a céget. Mint elárulta, a Delphy Hunrary Kft. kitartóan dolgozott azon, hogy a konszern egy másik országban lévő üzeméből Szombathelyre hozzon egy gyártási projektet, erre azonban egyelőre nem kerül(het) sor.

Részletek a pénteki lapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!