Nem érdekli a válság a magyar fogyasztót

<b>VN</b> - A lakossági fogyasztás visszafogására biztat a PSZÁF, ám a felszólítás címzettjéhez mintha nem jutna el az üzenet, válság ide, vagy oda, vásárol karácsonyra, mint őrült.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Közeleg a karácsony. Elhalmozni szeretteinket a legcsodálatosabb ajándékokkal felemelő érzés, de eladósodni csak azért, hogy minél értékesebb meglepetés kerüljön a fa alá... Nos, mindenki eldöntheti, hogy érdemes-e. 

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) minden esetre idén különösen is felhívta a figyelmet a túlköltekezés csapdáira. Tömött sorok az üzletekben. Nem veszünk tudomást a válságról Fotó: VN-illusztráció

A Kirakat.hu és a Szonda Ipsos közös 2008. évi friss kutatása szerint a magyar lakosság a gazdasági válság érezhető hatásai ellenére sem kívánja csökkenteni karácsonyi kiadásait, sőt a megkérdezettek egy része még bőkezűbb szeretne lenni, mint tavaly. A felnőtt magyar vásárlók több mint 60 százaléka  a tavalyi adatokhoz hasonlóan  idén is legfeljebb 30 ezer forintot költene karácsonyi ajándékokra, míg ennél nagyobb kiadással a lakosság negyede számol. 

Milyen veszélyekre hívja fel a figyelmet a PSZÁF? 

Kiderül a hétfői Vas Népéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!