Osztrák kölcsönből gyárthatják a vasi fejlesztő elektromos autóját (képekkel)

<b>VN</b> - Jövőre 2600 villanyautó készülhet Weizben, a gyártó cég osztrák állami garanciával kapott 1,5 millió eurós hitelt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szentgotthárd helyett az ausztriai Weizben gyártja Bontino fantázianévre hallgató elektromos autóját a Brixxon Elektromos Autó Kft. - számolt be róla portálunk júniusban. 



Nem dromedár típus Fotók: www.brixxon.com

Horváth Sándor László, a
cég megyénkben élő tulajdonos-ügyvezetője most osztrák állami garanciával kapott 1,5 millió eurós kölcsönt az egyik stájer takarékpénztártól - írja a Napi Gazdaság. 



Bontinók profilból

A cég jövőre már 2600 elektromos személyautót és haszonjárművet állítana elő. Horváth Sándor László szerint a további fejlesztésekhez külön finanszírozásra van szükség, a cég elképzeléseit azonban támogatja az osztrák állam, a steiermarki gazdasági kamara, valamint a bécsi klímaalapítvány is.



Oldalról

A Bontinót elsősorban Ausztriában, Spanyolországban és Németországban értékesítik, felszereltségtől függően 5900 és 7300 euró közötti áron.



És felülről is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!