Reggae-karácsony a Ladánybenével

<b>Szombathely </b> - Igazi reggae-karácsonyon tombolhatott a közönség a Savaria moziban. A Ladánybene 27 és a Tizenhét varázsolt jamaicai hangulatot a szeretet ünnepén.

Farkas Eszter

Az estet a Ladánybene 27 nyitotta: messzemenőkig remek hangulatot varázsolt az aulába. A közönség tombolva fogadta a nótákat. Miksa, a zenekar énekese elmondta, hogy másfél év múlva ünneplik zenekaruk fennállásának 25. jubileumát - és ebből az alkalomból valami igazán nagy dobásra készülnek. Két lemezzel és videóklipekkel szeretnének előállni a negyedévszázados szülinap alkalmából. Ezért elég zsúfolt lesz a 2009-es és 2010-es évük.

De az együttes élete nem csak a zenélésből áll. Weblapot szerkesztenek, lemezborítót terveznek, Reggae Camp-et szerveznek, és nem mellékesen pártolják a fiatal feltörekvő, ska és reggae zenét játszó zenekarokat. Többször is szó esett erről a falakat is néha megrezegtető koncert alatt. A szombathelyi Jah s Warriors idén nyáron a százhalombattai Reggie Camp-en három év után búcsúzott a közönségtől. Bár a fiúk egy időre elköszöntek a reggae-élet mindennapjaitól, most ismét felcsillant a remény. Más néven, máshogy de nagy valószínűséggel újra össze áll a banda, reménykedünk. De nemcsak mi, hanem a LB27 is, mivel mindenben támogatják őket. Minden új megmozdulást üdvözöl a csapat.

Pénteken azonban egy másik, az országban egyedülálló raga-ska vonalat követő együttes lépett a Ladánybene 27 után a porondra. A szombathelyi Tizenhét zenekar hajnalba nyúló koncertje rendesen megmozgatta a közönséget. Azt, hogy a LB 27 mikor lép nálunk újra színpadra, még nem tudni. Egy azonban biztos. Szeretnek nálunk játszani. Fürdött a lelkük és bizony ezt elmondhatja a szombathelyi közönség is.

Hallgassunk reggae-t! A reggae pozitív vibráció, ahogy Bob Marley mondta. Jó hatással van a lélekre. Ezt mindenki megtapasztalhatta, ha ellátogatott az igazán One Love-os reggae karácsonyra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!