Reggae karácsony a Savaria moziban: Ladánybene27 és Télapu (képgalériával)

<b>Szombathely</b> - A mozi aulájában rasztafárik itt, rasztafárik ott, a színpadon pedig Télapu helyett a Ladánybene27 lépett fel, és nem a rénszarvasok patája, hanem a raszta szív dobogott. Eljött hozzánk a reggae-karácsony, ahol a Tizenhét zenekar szolgálta fel az ünnepi vacsorát.

Garai Antal 'Atom'

A meghirdetett kilenc órai kezdéskor még csak pár „Ladánybene” volt a színpadon, ők is csak a beállás végett. Tíz óra körül már felcsendült az együttestől megszokott cirkuszos zenével fűszerezett intro. A mozi aulája megtelt, de nem volt heringparti, sokan voltak és pont elegen ahhoz, hogy maradjon egy kis levegő, és a mozi kávézójába igyekvő dohányosoknak is csak másfél percig tartson átjutni az embertömegen.

Füstmentes Agora, a biztonságiak sorra küldték a kávézóba vagy a mozi elé az elcsípett cigarettázókat, aztán idővel egyre nehezebb volt átlátni a tömeget, a rafinált lányok pedig a security közeledtekor diszkréten hátuk mögé rejtették a parázsló dekket.

A koncert valahogy sokkal hangulatosabbra sikeredett, mint amilyen nyáron, a Fő téri volt, a mozi aulája úgy tűnik, hogy jobb helyszínnek bizonyul az effajta koncerteknek. Az LB27 dallamai átjárták az egész teret s már-már azoknak is tetszett, akiktől távol áll a raszta kultúra. 
Képgalériánkat  a Reggae karácsonyról itt megtekintheti  

Túl az óceánparti házon, a verbális fegyvereken és az összes slágeren, a koncert véget ért, majd visszatapsolás után a reggae himnuszt: a Redemption songot hallhattuk Miksától, amelytől a tömegben egyesek szinte eufórikus állapotba kerültek. Szakavatott fülek nélkül is kicsit azért furcsa volt a Copy Conos stílusra hajazó szövegelés a reggae himnusz közepén, de még ez is belefért. A pár ráadást követően elköszönt a legmeghatározóbb magyar reggae csapat, ezzel átadva a színpadot az egyetlen magyar raga-ska együttesnek, a szombathelyi Tizenhét zenekarnak.

A Tizenhét koncertje jó félórás beállás után elkezdődött, de éjfél után senki sem számított ekkora energiabombára. Szasza, a tízfős együttes frontembere olyannyira pörgött, hogy… …ezt kicsit nehéz megfogalmazni. Képzeljünk el egy hiperaktív óvodást, adjunk neki három tábla csokit és fél liter kólát, ettől meglepően pörögni fog. Ehhez még hozzáadunk körülbelül egy liter erősen koffeines eszpresszót, majd az egészet nyakon öntjük egy kis energiaitallal. Ezek után nagyjából olyasféle embert kapnánk, aki fele annyi energiával tombol a színpadon, mint a Tizenhét frontembere. A végkifejletet már nem is mertük megvárni, a tömeg első soraira is kezdett átszállni a színpadról a féktelen pörgés. Jó volt ez a reggae karácsony…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!