Télapó, tószt és pántlikás fenyő

<b>Szombathely </b> - Karácsonyi ünnepséget rendeztek a Savaria Egyetemi Központ Szláv Filológiai Intézetében: a műsoros szakesten természetesen megjelent a Mikulás (a Télapó) is.

Vas Népe

Az NYME Savaria Egyetemi Központ nyílt napjára megjelent tájékoztatóból az is kiderül, hogy a Szláv Filológiai Intézet intézet bővülő képzési kínálattal fogadja a következő tanévben a felvételiző diákokat. Az intézet - a bolognai rendszernek megfelelően - a hároméves szlavisztika alap-, vagyis BA-képzését horvát/horvát nemzetiségi, orosz és szlovén/szlovén nemzetiségi választ- ható szakirányokkal hirdeti meg; az alapképzés után pedig kétéves tanári, illetve szlavisztika mesterképzést kínál, szintén a megfelelő MA-szakirányokkal.

Mindhárom szakon mód nyílik - a szlavisztika- és a tanári, valamint nemzetiségi tanári specializáción túl - az idegenforgalmi, gazdasági, kulturális területen egyaránt hasznosítható tolmácsspecializációra; ahogy mindhárom szakon van lehetőség az adott nyelvi környezetben való nyelvgyakorlásra is. (Szlovéniai - Maribor, Ljubljana -, horvátországi - például Zadar, Dubrovnik, Zágráb -, oroszországi - Moszkva, Szentpétervár, Volgográd - ösztöndíjak.)

Idegenforgalom, kultúra, oktatás, gazdaság: annyi ember vagy, ahány nyelven beszélsz

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!