2009.01.08. 20:15
A No Thanx énekese, Erik otthonosan mozgott a konyhában (sok képpel)
<b>Szentpéterfa, Budapest</b> - Fűszeres csevapcsicsa, dióbundában sült csirkemell és palacsinta került az asztalra a Hal a tortán adásában. Erik szerelme, <em>Kiss Orsi</em> (Kisó) segítségével a horvát konyha rejtelmeibe kalauzolta a tévénézőket.
A No Thanx frontembere, Erik a menüt édesanyjával közösen állította össze, horvát ételeket főzött, amiket korábban otthon már csinált, így nem volt új a feladat, csupán arra kellett figyelnie, hogy minden tökéletesre sikerüljön.
- Kedvesem segített nekem mindenben. Nagyon igyekeztem, hogy olyan menü álljon össze, ami mindenkinek ízlik. Azt hiszem, sikerült finom ételekkel meglepni a többieket - mesélte Erik. A vacsorát a budapesti nagynénémnél készítettük, és az egyik kedvenc éttermemben tálaltuk - tette hozzá az énekes.
Az aperitif horvát pálinka és fűszeres csevapcsicsa volt. Főételként dióbundában sült csirkemell-filét és cserépedényben sült disznó- és csirkehúst petrezselymes burgonyával és zöldségkörettel tálalt fel. Végül palacsinta került az asztalra, bár Kustánczi Lia korábban kicsit megdézsmálta a tölteléknek valót, de így is jutott a többieknek.
Erik a palacsintát mogyorókrémmel és banánkarikákkal töltötte. Az este közös tánccal zárult, természetesen horvát zenére. A talpalávalót az énekes szentpéterfai tamburás barátai szolgáltatták.
- Nagyon jó hangulatban telt a vacsora, ezúttal is Ihos József volt a mókamester, mint azt várni lehetett - emlékezett vissza az énekes.
Fotók: Hal a tortán
A No Thanx zenekarról szólva Erik megemlítette, hogy ebben az évben egy új lemezzel mindenképpen szeretnének kijönni. A következő hónapokban pedig a koncertekre fektetik a hangsúlyt.