Eybl: munkásgyűlésen olvasták fel, kiket rúgnak ki (drámai fotókkal) - frissítve

<b>Jánosháza</b> - Az Eybl Hungária kedd délutáni gyárértekezletén kiderült: a felszámoló nem akarja bezárni az üzemet, a már bejelentett, legfrissebb információk szerint 250 fős létszámleépítésre viszont sor kerül. A cég zalai üzemei megúszhatják a leépítést.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az Eybl Hungária felszámolásával megbízott Vectigalis Zrt. a jánosházi gyárértekezleten megerősítette, hogy fő célja az üzemek további működtetése,  a  lehető legtöbb munkahely megtartása. 



Hatszáz szempár figyelte feszülten a felszámolóbiztos szavait Fotók: Benkő Sándor

A dolgozók szintén megtudhatták, hogy a még decemberről elmaradt bérükhöz legkésőbb január 16-ig hozzájutnak, ugyanakkor az is kiderült, hogy a kifutó megrendelések miatt decemberben bejelentett - a négy telephelyen 250 főt érintő - létszámleépítés elkerülhetetlen. 



Fentről mindig minden másképp fest

Dr. Varga Jenő, a Vectigalis igazgatója a piacok megtartása, illetve újak felkutatása  érdekében fegyelmezett és pontos munkát kért a dolgozóktól. Szavait annak ellenére is szórványos taps kísérte, hogy nem rejtette véka alá: ha a válság nyomán tovább csökkennek a megrendelések, újabb munkahelyek kerülnek veszélybe. 



Odalenn síri csend, könnyek vagy sóhaj

Aztán síri csend lett, s felolvasták a most elbocsátandók névsorát. 



Vajon mi lesz velünk?

További részletek a szerdai Vas Népében.



Kétségek között

Ami a cég zalai érdekeltségeit, a nagykanizsai, és a Lentiben található üzemet illeti, nos, a a határmenti településen tartott szerdai munkásgyűlésen a felszámolóbiztos a Zalai Hírlapnak úgy nyilatkozott, hogy Zalában valószínűleg még a kétszer harminc fős létszámleépítésre sem lesz szükség, hiszen a cég zökkenőmentesen működik, a megrendelések érdekében folyamatosan tartják a kapcsolatot a partnerekkel.

Az Ön cégét is érinti a válság? Bizonytalan munkahelye biztonságát illetően? Félinformációkra kénytelen hagyatkozni, nem tudja hová forduljon segítségért? Állást nem ígérhetünk, azt viszont igen, hogy utánajárunk, kinyomozzuk mi a helyzet!

Várjuk e-mailjét a [email protected] címre!

Kapcsolódó mappánk: 

A válság helyben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!