Hét hosszú hétvége 2009-ben

<b>VN</b> - Az idei év összesen hét hosszú hétvégét nyújt a dolgozóknak. Ez azt jelenti, hogy 2009-ben három szombatot is a pihenőnapok ledolgozásával tölthetnek el.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Január 1 (csütörtök) - újév; Január 2 (péntek) - pihenőnap

A január másodikai pihenőnapot január 10-én (szombat) kellett volna ledolgozni, de az orosz-ukrán gázvita révén kialakult helyzett miatt mégsem kell a hétvégén munkába igyekezni. Az Országos Érdekegyeztető Tanács a gázellátás biztonsága érdekében e hét szombatjáról (meteorológia előrejelzések szerint az idei tél egyik leghidegebb napjáról) , március 28-ára helyezte át a "dolgos szombatot".

Április 13 - Húsvét hétfő

Az idei év második hosszú hétvégéje április 11-én (szombat) kezdődik. Vasárnap a gyerekek várhatják a tojást a nyuszitól, hétfőn pedig a legények, a locsolandó hölgyektől.

Május 1 (péntek) - A munka ünnepe

2009 harmadik hosszú hétvégéje május elsején indul, amely után még két napig "ünnepelhetjük" otthon a munkát, semmittevéssel.

Június 1 (hétfő) - Pünkösd

Negyedik alkalommal nyújthatjuk hosszabbra egy hétvégénket június elseje, Pünkösd hétfő jóvoltából. Május utolsó hétvégéjére érdemes már kirándulásokat is tervezni a szabdba.

Augusztus 20 (csütörtök) - Az államalapítás ünnepe; Augusztus 21 (péntek) - Pihenőnap

Az államalapítás ünnepét követő pénteket pihenőnappá nyilvánították, így ha Budapesten nézzük meg a Tüzijátékot (esőkabát legyen nálunk), akkor még marad három napunk a fővárosban nézelődésre. A pénteki pihenőnapot augusztus 29-én, szombaton kell ledolgozni.

Október 23 (péntek) - Nemzeti ünnep

A pénteken tartandó ünnepi megemlékezések után két nap állhat majd rendelkezésre az azt követő megmozdulások nyomainak eltakarítására. Remélhetőleg idén inkább a megemlékezés lengi körbe az utcákat s nem a könnygáz szaga.

December 24 (csütörtök) - Pihenőnap, December 25 (péntek) - Karácsony

Az év hetedik és egyben utolsó hosszú hétvégéjének kezdete Szenteste napján érkezik hozzánk. Ne higyjük azt, hogy a Háromkirályok a kis Jézus mellett nekünk is hoztak ajándékot egy szabadnap formájában. December 24-ét az azt megelőző héten, december 19-ei szombaton kell ledolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!