Kihűlés okozta a kemestaródfai férfi halálát (frissítve, képekkel)

<b>Kemestaródfa</b> - Csütörtök délután egy egyedül élő férfi holttestére bukkantak a rendőrök kemestaródfai otthonában. A szomszédoknak tűnt fel, hogy a bácsi napokig nem vitte be az éthordót a kerítésről. A helyszínen jártunk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Tegnap délután Kemestaródfáról jelezték, hogy egy egyedül élő hatvanhat éves bácsit már két napja nem láttak a falubeliek.  Ezért a rendőrök a polgármester jelenlétében nyitották fel a Fő utcai lakás ajtaját, az ott lakó férfit meg is találták, aki már halott volt. 





A két teli éthordó még kint árválkodik a kerítésen
Fotó: Szendi Péter

Kemestaródfa kis, 248 lelkes település, ahol még figyelnek egymásra az emberek. M. István eltűnése is a szomszédoknak tűnt fel először. Napokig nem vitte be az éthordót a kerítésről.  

M. Istvánt mindig is  magának való emberként emlegették a faluban.  Őstaródfai volt, itt született, kisgyermek volt, amikor az édesapja odaveszett a háborúban.

- Soha nem nősült meg, édesanyjával lakott a Fő utcai házban. Az anyja huszonöt évvel ezelőtt halt meg, azóta egyedül, zárkózottan élt  -mondja Szájer István polgármester.



Odabenn szólt a rádió, égett a villany, M. István pedig munkásruhában, bakancsban feküdt az ágyon, kihűlve, amikor megtalálták. 

A faluban beszélik, hogy M. Istvánt kedd este az egyik csákánydoroszlói kocsmából kísérték haza, a férfi alkalomszerűen ivott, így először akár idegenkezűségre is gondolhattak, ám a lakásban megtalálták a megtakarított pénzét, és semmi jel nem utalt erőszakra. 

Tüzelője volt, tele van a fészer fával, szenet is most  hozatott, a 85 ezer forintos nyugdíjából kényelmesen kijött. Hozzátartozói nincsenek, a házban talált pénzből tisztességesen eltemetjük  - tette hozzá Szájer István. 

A helyszíni szemle során az orvos úgy nyilatkozott, hogy az elsődleges adatok szerint a férfi halálát kihűlés okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!