Művészeti hét a Perint patakról

<b>Szombathely </b> - A Waldorf iskola egy nemzetközi pályázat keretében, annak induló állomásaként német művésztanárok által irányított kéthetes művészeti projektben vesz részt.

Vas Népe

A munkában a szombathelyi iskola 8-11. osztályos tanulói vesznek részt, a fenti témát különböző szempontokból körüljárva. A nyolcadi- kosok a Perint mozgás- és áramlásviszonyait tanulmányozva az iskola lépcsőházában mozaikot készítenek. A kilencedikesek grafikai technikákkal dolgozzák fel e témát: linómetszés és fametszet segítségével. A tizedikesek kulcsszava a híd, ők a hét végére tanulmányok, vázlatok, építésszel való konzultáció után hídmakettet készítenek. A tizenegyedikesek különböző festéstechnikákkal, kémiai kísérletekkel, fotókkal és videókkal, hangfelvételekkel, jégszobrokkal, multimédia-show-val készülnek.

Nem idegen a Perinttel foglalkozás az iskolában, aminek neve: Perintparti Szó-Fogadó. A gyerekek minden tavasszal megtisztítják a folyó mindkét partjának azt a szakaszát a két híd között, ami a területtel szomszédos. A tavaszünnepet is a patak partján tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!