Szocialista vasi politikus lett a MÁV-Trakció Zrt. vezérigazgatója

<b>Szombathely</b> - Január elsejétől a sárvári születésű <em>dr. Márkus Imre</em> lett a MÁV-Trakció Zrt. vezérigazgatója. A 2006-os országgyűlési választásokon Vas megye 5. számú választókerületében indult mandátumért az MSZP színeiben, de alulmaradt <em>Németh Zsolttal</em> (Fidesz-KDNP) szemben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Dr. Márkus Imre a 70-es évektől a szombathelyi járműjavítóban dolgozott. Munka mellett elvégezte a jogi egyetemet, munkaügyi területen tevékenykedett. 1994-től a Vasutasok Szakszervezetének elnöke. Később minisztériumi főtanácsadó, a MÁV felügyelő-bizottságának elnöke, majd a MÁV Északi Járműjavítót vezeti, ezután a MÁV Gépészet Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese. 

Az MSZP baloldali tömörülés platformjának az alelnöke. Dr. Márkus Imre, a Vas megyei 5. számú választókerület képviselőjelöltje volt a 2006-os országgyűlési választásokon, de nem sikerült mandátumot szereznie, mert Vasvár polgármestere Németh Zsolt (Fidesz-KDNP) legyőzte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!