Tolvajokra, motorosakra és szemetelőkre vadásznak az erdő őrei

<b>VN</b> - Többek között a fatolvajokra, az illegális fakitermelőkre, az orvvadászokra, az illegális szemételhelyezőkre, a természetvédelmi területen felbukkanó terepmotorosokra és quadosokra „vadásztak” szombaton a vasi erőkben.

Vas Népe

Az akciót, mely az erdő kincseit hivatott megőrizni, illetve megvédeni a rendőrség, az erdészet, az Őrségi Nemzeti Park és a polgárőrség munkatársai indították, s szombaton a sajtó képviselőivel kiegészülve járták a vasi erdőket.

Nagy zsákmányban persze senki nem reménykedett: szombat reggelre ugyanis jó 5 centis hótakaró borította a tájat. A friss hó pedig állítólag elriasztja a rossz szándékú erdőjárókat, ilyenkor ugyanis a hóban hagyott nyomok sok mindenről árulkodnak. Kis csoportunk a Vendvidék erdeit járva csupán erdei munkásokkal futott össze, akik egy magánerdőben végeztek fakitermelést, de az okmányok ellenőrzése során kiderült, hogy rendelkeztek az erdészeti hatóság ehhez szükséges engedélyével.

Sajnálatos módon azonban nincs mindig ilyen nagy nyugalom a vasi erdőkben, ezért is indult az akció, melyet az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium az Őrállók az Alpokalján elnevezésű projekt révén támogatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!