Váratlanul szoros lett a Körmend vendégjátéka

<b>Budapest</b> - A körmendiek az EnterNet-NTE otthonában fordulatos és izgalmas mérkőzésen hat ponttal nyertek. A vendégek legeredményesebb játékosa Banks lett.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Enternet-NTE Hegyvidék – Polaroid - Lami-Véd Körmend 74-80 (23-25, 17-19, 16-21, 18-15) - Budapest, 600 néző v.: Benczur, Farkas, Söjtöry.

HEGYVIDÉK: HAJMÁSY 11/9, BEÁK 17/3, Ruják 5/3, Kováts 9/3, Lázár - . Csere: Keresztes 7, SIMON 16/3, Krasznai 9,
Vezetőedző: Hartai Tamás.

KÖRMEND: Fodor M. 10, Fodor G. 6/6, TRUMMER 12/12, BIALEK 18/9, BANKS 22/3. Csere: Garland 6, Ferencz 4/3, Tóth G. 2. Vezetőedző: Hencsey Tamás.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 10-10. 8. p.: 17-16. 14. p.: 30-32. 18. p.: 39-35. 24. p.: 43-52. 30. p.: 54-60. 32. p.: 56-68. 37. p.:70-73

Kipontozódott: Fodor G. 37. p., Keresztes 38. p.

Mestermérleg:

Hartai Tamás: Gratulálok a Körmendnek a győzelemhez. Fontos volt, hogy bíztunk magunkban, és fel tudtuk venni a kesztyűt, dolgozunk tovább, hogy sok ilyen meccset játszhassunk!

Hencsey Tamás: Az új dolgokat szerettük volna gyakorolni, tudtam, hogy így nem lesz azért könnyű, de ennyire nehéz meccsre nem számítottam.

Bár több csapat a rendkívüli időjárás miatt inkább halasztotta a mérkőzését, a körmendiek azt mondták, vágjunk bele, és végül 10 óra körül elindult a busz a vasi kisvárosból. Bár a megszokottnál lassabban, de biztosan megérkeztek a fővárosba, ahol a két napja még velük együtt pattogtató Keresztes Rafaellel megerősített Hegyvidék várt rájuk. 

Kellett az erősítés, mert a hazaiak legeredményesebb, és egyben legmagasabb játékosa, Fülöp Gábor achilles sérülés miatt nem játszhatott, és szintén sérülés miatt hiányzott a budai keretből a volt Falco játékos, Will Tamás is.

A tartalékosság nem látszott a Hegyvidék játékán, hiszen a kétpontos vendégelőnnyel zárult első tíz perc.

A második negyedben Simon és Krasznai beállásával még stabilabb lett a Hegyvidék, és a hazaiak a 18. percben már négy ponttal is vezettek, de a körmendi hajrá a félidőre ugyanekkora vendégvezetést hozott.

A második játékrész elején két gyors triplával meglépett a Körmend, de egy 8-2-es rohammal újra szorossá tette a találkozót a Hegyvidék. Bialek 8 méteres, utolsó másodperces triplája viszont a negyed végén az addigi legnagyobb különbséget hozta, kilenccel vezettek a piros-feketék. 

A záró felvonásban Trummer harmadik triplája után már 12 ponttal ment a Körmend, később több hiba csúszott a vendégek játékába, és a végig nyílt sisakkal küzdő hazaiak Beák és Simon vezérletével újra és újra felzárkóztak. 

Öt percig csak két körmendi pont született, miközben Fodor Gergely kipontozódott, és négy fault miatt ennek közelébe került öccse, Márton, és Trummer is. 

Két és fél perccel a vége előtt már csak egy ponttal volt előrébb Hencsey Tamás együttese (38. p. 72-73), Trummer negyedik hármasa idegnyugtató volt a vendégek számára, (39. p. 72-77) de az izgalmak még nem múltak el, Beák kosarával háromra zárkózott a Hegyvidék. 

Ferencz kettőből egy büntetőt értékesített, aztán a hazaiak eladták a labdát, így elszálltak a győzelmi reményeik a váratlanul szoros mérkőzés végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!