Aláírásokat gyűjt egy férfi, mert szerinte az önkormányzat sanyargatja a lakókat

<b>Gencsapáti</b> - Egy helyi nyugdíjas aláírásokat gyűjt a községben, mert szerinte helyi adókkal sanyargatják a lakosságot. A pénteki közmeghallgatáson harminchét kérdést szeretne feltenni a képviselőknek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Pénteken közmeghallgatás lesz a faluban, amelyre Murányi Attila harminchét kérdéssel készül. Többek között választ vár arra, hogy miért emelte az önkormányzat 60-80 százalékkal a kommunális adó összegét.  Megmutatta a tavalyi értesítőt, akkor 14 ezer forintot kellett fizetniük, az idén pedig 22 ezer 500 forintról jött a papír. 

Nehezményezi azt is, hogy rossz állapotúak a vízelvezető árkok Gencsapátiban. Azt sem nézi jó szemmel, hogy a fejlesztések a Hunyadi utcára koncentrálódnak, míg a kisebb utcák mostohagyerekek. 

A nyugdíjas férfi eddig több mint háromszáz aláírást gyűjtött össze a 2 ezer 725 fős településen. Célja, hogy vonják vissza a szerinte jogtalan adóemelésről szóló helyi rendeletet. Ha nem, akkor népszavazással döntenének az ügyről. 

Bodorkós Ferenc polgármester és dr. Hosszú Károly jegyző irodájában az asztalon kinyomtatott jogszabályok és rendeletek sora, melyek azt bizonyítják, hogy sem a testület, sem a hivatal nem vétett hibát. 

A kommunális adó összege például azért lett több, mert az idei évtől az épülettel be nem épített telekrészért (udvarért, kertért) is kell négyezer forint adót fizetni.  Az árkokról pedig az ingatlanok tulajdonosainak kell gondoskodniuk. 



Murányi Attila a vízelvezető árkokat is kifogásolja. A törvény szerint azonban erről az ingatlan tulajdonosának kell gondoskodni  Fotó: Kiss Teodóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!