Az SZDSZ és az MDF is benyújtja a Reformszövetség programját

<b>Budapest</b> - Az SZDSZ és az MDF külön-külön határozati javaslatban nyújtja be a Reformszövetség programját az Országgyűlésnek.

nincs nev

Az SZDSZ benyújtja a parlamentnek a Reformszövetség programját, vagyis határozati javaslatot készítettek, amiben lényegében megismételték a kutatókból, közgazdászokból, akadémikusokból álló szövetség javaslatait. 

Az MDF ugyancsak benyújt egy indítványt a Reformszövetség javaslataira építve, és mielőbbi tárgyalást sürgetnek - közölte az MR1-Kossuth Rádió. 

Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője kezdeményezte, hogy hétfőn tartsanak rendkívüli házbizottsági ülést. Azt szeretné elérni, hogy a frakciók támogassák az SZDSZ-es, illetve MDF-es javaslat sürgős parlamenti tárgyalását, a házszabálytól eltéréssel. 

Az MDF kétfordulós parlamenti tárgyalást kezdeményez, először elvi egyetértést szeretne elérni a frakciók között, majd a szükséges törvényjavaslatokat vitatná meg. 

Az MSZP és a Fidesz a program bizonyos részleteivel ért csak egyet, és hétfőn döntik el, miként foglalnak állást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!