Figyelem! Nyakunkon a határidő!

<b>VN</b> - Február 16-a, hétfő az utolsó nap, amikor még benyújthatják a diákok a felvételi kérelmeket a választott felsőoktatási képzésekre.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A szokásos hivatalos február 15-i határidő ezúttal kitolódott, mivel a dátum éppen vasárnapra esett, így a hétfői az utolsó nap, hogy akik még nem jelentkeztek, megtegyék azt. Jelentkezni lehet gyorsan és egyszerűen az interneten, az e-felvételi segítségével. Akik a jelentkezés ezen módját választják, azoknak a hitelesítő adatlapjukat február 23-ig postázniuk kell az Oktatási Hivatalnak.

Jelentkezhetsz postai úton is, de ehhez, ha még nem tetted meg be kell szerezned a jelentkezési lapokat is.  Jó tanács: azért, mert szorongat a határidő, ne kapkodj, körültekintően költsd ki a lapot és biztos, ami biztos, többször is ellenőrizd. Ne feledd, hogy ajánlva kell feladni és ha már itt tartunk, az utolsó pillanatban gondolkodóknak nem árt annak is utána nézni, meddig van nyitva a legközelebbi posta.

A jelentkezési szabályokban nincs változás, a felvételi eljárás díja továbbra is 9000 forint, ezért az összegért három helyre lehet kérelmet benyújtani. Minden további jelentkezés 2000 forintba kerül.

A hátrányos, illetve a halmozottan hátrányos helyzetűek kedvezményben részesülhetnek, a felvételi lappal benyújtott kérelem alapján előbbiek 4500, az utóbbiak 9000 forintos kedvezményt kaphatnak.

Hogy sikerrel jártál-e az majd várhatóan július 23-án derülnek, mikor közzéteszik a felvételi ponthatárokat.

Sok sikert, de addig is klikk ide és látogass el  érettségis portálunkra, hiszen a nagy megmérettetés még előtted áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!