Jordán Tamás súlyos balesetet szenvedett

<b>Szombathely, Budapest </b> - A Weöres Sándor Színház igazgatója megcsúszott budapesti lakása vizes kövén, Jordán Tamásnak négy bordája törött el.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Jordán Tamás a hétvégén még játszott a 9700-ban, hétfőn azonban saját lakása vizes kövén megcsúszva szenvedett súlyos balesetet.  Az igazgatónak négy bordája törött el, a gyógyulás feltétele a mintegy 6 hetes mozdulatlanság.

De az előadások nem maradhatnak el. Ma este is lesz 9700: délben engedik haza a Markusovszky kórházból Jordán Tamást. Lidocainnal játszik.



Nem maradnak el a 9700 előadásai, Jordán Tamás beinjekciózva szerepel Fotó: Benkő Sándor

Mert a 9700 egyszerűen nem működik Jordán Tamás, vagyis az időgépgyártó Feri bácsi nélkül. Ki ajánlaná föl a bizottságnak a Szaratovból gyártott időgépet, ki mesélne régi színházi emlékeiről, ki fogadná az eltévedt időutazókat 9700-ban a hologram-archívumban; és ki fedné fel a közönség előtt a megfelelő pillanatban a színházcsinálás titkát. Hogy hűtőből nem lehet időgépet csinálni. És mégis lehet: mert a közönség elhiszi. Működik a színház. 

Hogy ma is működjön, Jordán Tamásnak hat óra tájékán vissza kell térnie a kórházba, ahol kap egy adag Lidocain injekciót, a fájdalmak csillapítására. A hatás remélhetőleg kitart negyed tizenegyig, az előadás végéig. Persze közben takarékoskodni kell a mozdulatokkal. 

Aztán következhet az előírt mozdulatlanság. Egészen szerda estéig, amikor ismét kórház, ismét injekció, ismét előadás. És csütörtökön megint elölről. Mert színház (ahogy a hologram-archívum-jelenetben is elhangzik) nem létezik hús-vér emberek nélkül. Játszani muszáj. 

Tisztelet Jordán Tamásnak, kívánunk mielőbbi jobbulást. És ha lehetséges, ebben a három napban még forróbb tapsokat. 

Kapcsolódó dossziénk: 

Színház Szombathelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!