Kigyulladt a szabászüzem raktára Rádóckölkeden (képgalériával frissítve)

<b>Rádóckölked</b> - A Klutschi Products Hungaria Kft. szabászüzemének raktára gyulladt ki kedd este, az oltáshoz több mint tíz tűzoltóautó vonult ki. Mintegy 250 négyzetméter égett le, a becsült kárérték 20 millió forint, senki nem sérült meg.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Klutschi Products Hungaria Kft. 150 négyzetméteres raktára kapott lángra este nyolc óra előtt néhány perccel Rádóckölkeden. A helyszínre Szombathelyről, Körmendről és Zalaegerszegről tizenegy tűzoltóautóval vonultak ki megfékezni a lángokat. Lendvai Gábor, a katasztrófavédelem ügyeletese elmondta, hogy III-as, kiemelt fokozatú a riasztás. 



A nagy füst megnehetítette a tűzoltók dolgát Fotók: Kaczmarski Ágnes

Galériánk eléréséhez kattintson a képekre, vagy ide!

A nagy füst megnehezítette a munkát a kétszintes raktárépületben, amelynek alsó szintjén keletkezett a tűz.

László Zoltántól, Rádóckölked polgármesterétől megtudtuk, hogy a település szélén lévő Klutschi Products Hungaria Kft. egyik alapanyagokkal és késztermékekkel teli raktára kapott lángra, és az egész épület megtelt füsttel. 



A raktár gyulladt ki

A szabászüzemben - amelyre szerencsére nem terjedtek át a lángok - az esti műszakban is dolgoztak néhányan. 

A raktárból mintegy 250 négyzetméter égett le, a lángok a tetőszerkezetre is átterjedtek. A becsült kárérték 20 millió forint, tudtuk meg a katasztrófavédelem ügyeletesétől. Személyi sérülés nem történt. Az oltást éjfélre fejezték be. 



Az oltás csaknem négy órán át eltartott

Néhány hete a megye egy másik pontján, Kámban szintén egy szabászüzem gyulladt ki, itt 60-70 négyzetméteren pusztítottak a lángok, nem sérült meg senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!