Szombathelyi székhelyű cég vásárolta meg a Szarvasi Fémipari Zrt.-t

<b>Szombathely, Békéscsaba</b> - A szombathelyi székhelyű Helios Világítástechnikai Kft. megvásárolta a Szarvasi Fémipari Zrt. részvényeinek több mint 90 százalékát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az új tulajdonos hasonló termelési profillal, világítástechnikai eszközök gyártásával rendelkezik, mint a szarvasi cég.
"Régi kapcsolatról van szó, a szarvasiakkal azonos piacon mozgunk, s vezetői szinten hosszú idő óta ismerjük egymást. Piaci részesedésünk növelésére törekszünk, ezért vásároltuk meg ezt a hasonló profilú céget" - nyilatkozta Odonics Gábor, a vevő cég vezérigazgató-helyettese a Békés Megyei Hírlapban.  

A szakmai befektető nem törekszik a szarvasi cég leépítésére, sőt a helyi kapacitásokat jobban ki kívánja használni és új tevékenységeket is a városba akar telepíteni. A két vállalkozás nem fuzionál egymással, megmarad a szarvasi márkanév is.

A két cég nagyságrendje nem sokban különbözik egymástól, a szarvasiak tavalyi árbevétele 2,2 milliárd, a szombathelyieké pedig 2,5 milliárd forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!