Tényleges életfogytiglan a kaszinós kettős gyilkosnak

<b>Győr</b> - Jogerősen tényleges életfogytiglant kapott az a férfi, aki 2006 februárjában megölte az egyik soproni kaszinő női és férfi alkalmazottját. Az egyik áldozat, a 29 éves szombathelyi lány jól ismerte a gyilkost.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a soproni kaszinós gyilkost a Győri Ítélőtáblán Kovács Tamás bíró tanácsa kedden. 

Nagy Zoltán kollégiumvezető bíró az MTI-nek elmondta: az ítélet értelmében nem bocsátható feltételes szabadságra az a 31 éves férfi, aki 2006. február 8-ára virradó éjszaka megölte az egyik soproni kaszinó női és férfi alkalmazottját.

A fiatal nőt - aki aznap szabadnapos volt - azért kereste fel a lakásán, hogy játékra pénzt kérjen tőle. Mivel nem kapott, maroklőfegyverrel előbb homlokon vágta, majd fejbe és hátba lőtte. A férfi a gyilkosság árán szerzett 30 ezer forintot a kaszinóban eljátszotta.

Ezután az ott dolgozó férfitől kért hitelt további játékra, de mivel nem kapott, eltávozott. Hajnalban azonban visszament, fejbe lőtte a fiatalembert, és elvitt 400 ezer forintot, amellyel Kópházára ment játszani. Ott fogták el a rendőrök. 

Nagy Zoltán emlékeztetett: a bűnügyben első fokon a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság járt el, amelynek ítéletét a Győri Ítélőtábla helyben hagyta. A tettest lőfegyverrel és lőszerrel, valamint kábítószerrel való visszaélés miatt is elítélték - fűzte hozzá a kollégiumvezető bíró.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a vádlott vagyon elleni bűncselekmények, illetve lőfegyverrel való visszaélés bűntette miatt már többször volt büntetve. Rendszeresen használt kábítószert és nyugtató gyógyszereket. 

Játékszenvedélye olyan nagy volt, hogy egy év alatt több mint hatmillió forintot vert el szerencsejátékra.

Jól ismerte gyilkosát a 29 éves áldozat.. A Luxor kaszinóban törzsvendége volt, "bolond csávóként" emlegette a vele egyidős támadót - mondta el 2006 február 15-én lapunknak az áldozat öccse. 

A későbbi gyilkos rengeteg pénzt játszott el, játékszenvedélye ismert volt. A két áldozat egymás váltótársaként dolgozott, de közelebbi kapcsolat a híresztelések ellenére nem volt közöttük. A lány a tragédia napján este nyolc órakor fejezte be a munkát, hazament albérletébe, és interneten keresztül levelezni kezdett egy szombathelyi ismerősével. 11 óra körül azonban megszakadt az internetes kapcsolat - mint később kiderült, végleg. Az áldozatnál több mint 100 ezer forint volt, a gyilkos feltételezhetően fél 11 után csengetett be a lányhoz. Eredetileg kölcsön akart kérni, majd mikor nemleges választ kapott, előkerült a fegyver. A később elvégzett rendőrségi vizsgálat szerint hátba, majd tarkón lőtte áldozatát, ezután behúzta a fürdőszobába. (A lányt másnap délután egyik barátnője és annak barátja találta meg.) A tettes a gyilkosság után a kaszinóba ment, ahol lelőtte az ott dolgozó fiatalembert is, és közel félmillió forintot vitt el. A kettős gyilkosság elkövetése után a tettes lakásában rejtette el a fegyvert, majd a kópházi kaszinóba ment. Itt vették őrizetbe a meglehetősen zavartan viselkedő férfit, aki ellen nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás. A kábítószer-fogyasztó, büntetett előéletű gyanúsított beismerte tettét.

Az 1991-ben Toronyból a megyeszékhelyre költözött család egy hete gyászol, és feltehetően még sokáig keresi a választ a miértekre, írta lapunk 2006 februárjában.
  
  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!