Az Európai Parlamentben is téma volt a heiligenkreuzi szemétégető ügye

Brüsszel - Az osztrák fél vizsgálja felül a heiligenkreuzi szemétégető megépítésére vonatkozó tervet, vegye figyelembe a magyar szempontokat, és állítsa le a projektet - szólította fel Ausztriát Schöpflin György néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő az EP hétfői strasbourgi ülésén, napirend előtti felszólalásában.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Schöplin György elmondta, hogy pár száz méterre a magyar határtól egy osztrák cég óriási kapacitású hulladékégető megépítését szorgalmazza. A magyar oldalon Szentgotthárd városa ezt a tervezett létesítményt elfogadhatatlannak tartja környezetvédelmi és egyéb okokból. 
 
Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két év során magyar oldalról gyakori tiltakozások hangzottak el, de az osztrák fél erről nem hajlandó tudomást venni. - A következmény: növekvő osztrákellenesség, és ez már-már a két ország hagyományosan jó viszonyát is kezdi befolyásolni - tette hozzá Schöpflin György.

Forrás: MTI


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!