Buszsofőr rabolta ki az uraiújfalui postát, kocsmában fogták el (frissítve) - helyszíni képekkel

<b>Uraiújfalu</b> - Szerdán kora délután egy bajszos férfi kirabolta az uraiújfalui postahivatalt. Egy környékbeli 45 éves szabadnapos buszsofőr volt az elkövető, akit a rendőrség a kemenesszentpéteri kocsmában fogott el. Részletes beszámolónk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Délután kettő óra után az alkalmazott értesítette a sárvári rendőrségi ügyeletet, hogy rablás történt az uraiújfalui
postán.

Az eddigi adatok alapján szerdán kora délután egy bajuszos férfi tért be a postafiókba, és egy fegyvernek látszó tárggyal pénzt követelt az alkalmazottól, aki ennek eleget is tett. Ezután a rabló az épület előtt álló személygépkocsival sietősen távozott.

A rendőrség a környéket lezárta, a megyei főkapitány körözési akciót rendelt el a személy felkutatására, és a vasi rendőrök nagy erőkkel kezdték meg a nyomozást.

Akárki  volt is a tettes, úgy tűnik, ideális  helyszínt választott a rabláshoz. A  posta egy épületben van a takarékszövetkezettel, de  két külön bejárattal, így a pénzintézetből nem lehet látni, ki lép be  a postahivatalba. 

Másrészt a   szomszédos  házak is elhagyatottak, a szemközti egykori irodaépület pedig  régóta üresen áll. Szerencséje is volt a rablónak: Sütő János kézbesítő  két órakor még a szentivánfai falurészben járt, így a hivatalvezető hölgy egyedül, ügyfél nélkül ült  a postán. Ráadásul  munkatársa  éppen szabadságot vett ki.

A helyszínen  a postások azt is elmesélik, hogy  bár  a tréningeken mindenkinek elmondják, mi a teendő  ilyen helyzetekben,  de ekkora  lelki krízisre, egy fegyverrel szembe nézni lehetetlen felkészülni. 

A bajuszos férfit egyébként sohasem látták errefelé. A hivatalvezető  szerint a rabló az első pillanatokban  hétköznapi  ügyfélként viselkedett, és nem volt kimondottan  agresszív  a fellépése. Hogy mennyi pénzt zsákmányolt, nem tudják, de ha a hivatalvezető betartotta a szabályokat, akkor nem túl sokat, hiszen a nagy mennyiségű készpénzt időzáras széfben tárolják.

A rabló távozása után ugyan bekapcsolta a  riasztót a hivatalvezető, ám azt nem tudni, komolyan vették-e a járókelők a vészjósló hangot, ugyanis a faluban  több helyen máskor  is megszólalt már, akkor ok nélkül a riasztó.  

Elfogták a rablót

Portálunk reggel úgy értesült, hogy egy 45 éves, többgyermekes környékbeli, ám nem falubeli férfit fogtak el, és gyanúsítottak meg a rablással. Hatvanezer forinttal távozott, a széf tartalmához azonban nem fért hozzá.

A részletekről ma délelőtt sajtótjékoztatón számoltak be a vasi rendőrök. A rendőrség megerősítette korábbi információnkat. Kiderült, egy kemenesszentpéteri buszsofőr rabolt. Szabadnapján. Előzőleg négy helyszínt térképezett fel, ezután döntött az uraiújfalui posta mellett. 



Hamar eljutottak a rendőrök Kemenesszentpéterre

Bement a hivatalba, vett egy telefonkártyát, majd elővette a kabátja alatt rejtegetett gázriasztó-pisztolyt és pénz átadását követelte az ott tartózkodó hölgytől, aki ezt teljesítette. Közben váratlanul betért egy kézbesítő is, őrá is ráfogta a pisztolyt, majd az épület előtt, járó motorral álló Daewoo-val elmenekült.



Először lakásán keresték a rablót

A postáról kirohanó hivatalvezető emlékezett az autó rendszámtöredékére, ráadásul egy traktoros látott a környéken két Daewoot is. 

A férfi a rablás után hazament, tett-vett a ház körül, majd átment a kocsmába. Itt fogták el. A vasi nyomozók a rablástól számítva három órán belül eljutottak az elkövetőhöz. 

Arról nem nyilatkoztak a rendőrök, hogy mennyi pénz volt a zsákmány, portálunk úgy tudja, mindössze 60 ezer forint.

Miért rabolt a szabadnapos buszsofőr? Itt megtudhatja!

Fotók: Vas Népe, Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!