Duna Profit ügy: szabadon a vádlottak

Győr - A Duna Profit ügy vádlottjai szabadon távoztak az ítélőtábláról, mert a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte a másfél évvel ezelőtt született, elsőfokú ítéletet.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Duna Profit Ingatlanbefektető és Hasznosító Szövetkezet 2001–2005 között célrészjegyeket bocsátott ki, s a banki kamatoknál jóval magasabb hozamot ígérve, több milliárd forint értékben toborzott befektetőket, a befektetett pénz visszafizetésének azonban nem volt meg a fedezete, így közel háromezer nyolcszáz kisbefektetőt károsított meg.

A szövetkezetet mindössze hárommillió forinttal hoztak létre, de volt idő, amikor hétmilliárd forinttal gazdálkodott. A Duna Profit ellen 2005-ben indult eljárás, miután Szombathelyen két visszaigénylőnek nem tudta visszafizetni a pénzt. Az okozott kár 1,8 milliárd forint, a pénz eltűnt. 

Az elsőfokon eljáró Vas Megyei Bíróság összesen 32 és fél év börtönre ítélte a a Duna Profit-ügy vádlottjait 2007 szeptemberében. 

Dr. Nagy Zoltán tanácsa pénteken Győrben részben, vagy egészben megalapozatlannak, felderítetlennek, iratellenesnek és nem kellően megindokoltnak találta a Vas megyei döntést -írja a Kisalföld.

A Duna Profit ügy vádlottjai szabadon távoztak az ítélőtábláról, mivel a fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte a másfél évvel ezelőtt született, elsőfokú ítéletet.















Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!