Fontos a rekreáció

Szombathely (vas) - A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában első alkalommal rendezték meg az országos rekreációs napot.

Vastag Nándor

Az NYME SEK Művészeti, Nevelés- és Sportttudományi Kara, valamint a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület a sportcsarnokban rendezte meg pénteken az első országos rekreációs napot. A megnyitó után a többnyire egyetemi hallgatókból, közép- és általános iskolás tanulókból álló közönség a fitnesz fontosságáról hallgathatott meg bő félórás előadást, majd elkezdődtek a programok. A csarnok közepén az állandó mozgásé volt a főszerep, a résztvevők többek között aerobikozhattak, de kipróbálhatták a gumiköteles alakformálást is. Körben különböző standok álltak. Nagy népszerűségnek örvendett az íjászat, a futócipő-tesztelés, a spinning, de a hegymászó technikákra, a fitneszgépekre és a kalandjátékokra is sokan kíváncsiak voltak. A látogatók kérhettek táplálkozási tanácsadást és testzsírmérést, megismerkedhettek a rekreációs sportágakkal és szövetségekkel, valamint az NYME SEK Sporttudományi Intézetének szakjaival. A késő délutánig tartó programok jó hangulatban, vidáman teltek.

- A rendezvény célja az volt, hogy a sporttudományi intézet szakjait népszerűsítsük, a tanulók megismerkedjenek az új trendekkel, valamint az utca embere találkozzon a rekreációs, tehát a szabadidő kulturált eltöltéséhez kapcsolódó lehetőségekkel - tudtuk meg az egyik szervezőtől, Bíróné Ilics Katalintól.A változatos programok mellett kiscsoportos folalkozásokat, mt például csapatépítő tréninget is tartottak a szervezők. Az előadások is folytatódtak, a csarnok alatti kisteremben a rekreációról, a búvárkodásról és a hegymászásról volt szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!