Kitüntetettjeink: nívódíj, aranytoll, ezüst érdemkereszt

<b>VN</b> - <em>Erős D. Zoltán</em> lett idén a Vas Népe nívódíjasa, a Magyar Sajó Napja alkalmából három másik kollégánk munkásságát is elismerték.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szakmánkban régóta emlegetett aranyszabály az, hogy jó, ha az újságíró élettapasztalatokkal felvértezve kezdi el ezt a hivatást. A Vas Népe munkatársa, Erős Zoltán esetében ez tökéletesen megvalósult, hiszen először  a mezőgazdaságban,  az iparban, majd a közigazgatásban tevékenykedett, 1990-től dolgozik a sajtóban. Lapunknak másfél évtizede meghatározó munkatársa. Szakterületei  a közigazgatás, a foglalkoztatás, a területfejlesztés, a határ menti kapcsolatok, sárvári reszortos is. 

E témákat igen magas szinten ismeri, akár a szerkesztőség tagjai is bizton fordulhatnak hozzá egy-egy választójogi vagy régiós fejlesztési kérdésben. Mivel magánemberként is hobbija az utazás, otthonosan mozog az idegenforgalom és a borászat szakterületein. Nagy munkabírása, alapossága, a témák szakszerű, sokoldalú feldolgozása miatt lett a szerkesztőség meghatározó személyisége. Tavalyi kiemelkedő munkája alapján a Vas Népe munkatársai titkos szavazáson a tevékenységét nívódíjjal ismerték el, amelyet a mai sajtónapon adnak át részére.




Erős Zoltán, lapunk nívódíjasa

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének a magyar sajtó napjához fűződő legmagasabb kitüntetése az Aranytoll, amit   több évtizedes újságírói pályafutás alatt végzett kiemelkedő munká- ért, életmű elismeréseként adományoznak. Az idei egyik díjazott Bodor Ferenc,  aki 1972-től  24 éven  keresztül vezette lapunk sportrovatát.  Negyedszázada tagja a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökségének, nevéhez nyolc sportkönyv írása is fűződik. 



Bodor Ferenc Aranytollat kapott 
 
Kozma Gábor kollégánk, lapunk újságírója, körmendi helyi kiadásunk szerkesztője, a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt  kitüntetést vehette át pénteken délelőtt Sólyom László köztársasági elnök megbízásából Kiss Péter kancelláriaminisztertől Budapesten, a Parlamentben. Kollégánk a szombathelyi Éhen Gyula Kör elnökeként a rendszerváltás óta végzett több évtizedes közéleti tevékenységével érdemelte ki az elismerést.



Kozma Gábor, a közéleti ember

Első díjat vehetett át  a sajtónap alkalmából Lakatos Ferenc karikaturista Szászhalombattán, az Ez van 2009 című Hírtükör Országos Karikatúra Pályázatra beküldött munkáiért. Első rajza 1965. júliusában jelent meg. Dolgozott  több országos lapnak, 1976-ban került a Vas Népéhez. Írásai mellett  minden nap  adott, ad egy rajzot is, már 34. éve, pedig 1999 óta nyugdíjas. 1995-ben a Vas Népe nívódíjasa volt. 2009. augusztus 21-én lesz 70 éves. 



Lakatos Ferenc karikaturista

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!