Lezárják a vasúti aluljárót, felújítják a hidat

Celldömölk - Pálya- , valamint hídfelújítási munkák miatt a MÁV jövő hétfőtől két hétre lezárja a pápai úton lévő vasúti aluljárót. Nagysimonyiban a peront szépítik, a sárvári Rába-hidat pedig 7600 négyzetméter felületen rekonstruálják.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Pálya- , valamint híd felújítási munkák miatt  a MÁV Zrt. március  23-án, hétfőn 07.10-től április 4-ie 19.00 óráig teljes szélességében lezárja Celldömölkön a pápai úton található vasúti aluljárót. A MÁV fővágány alatti szerkezetének felújítását végzik, sarucserével, valamint hídgerendák cseréjével. Az acélszerkezetek felületének mázolása, illetve a felmenő falazatok felületi kezelése is megtörténik.

Ezen időszak alatt Sárvár és Celldömölk állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Az útlezárás a menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratokat is érinti.

Kijelölt terelőút: Pozsonyi út – Dr. Szomraky út útvonalon. A forgalomterelést jelzőtáblák jelzik.

A gyalogos aluljáró változatlanul igénybe vehető.

A Sárvár-Celldömölk vasúti vonalon a másfél évtizede üzembe helyezett sárvári nagy Rába-híd rekonstrukciójára is sort kerítenek egyúttal.

Mintegy 250 db gerendát cserélnek ki, s 7600 négyzetméteren, festik és újítják fel a hídfelületet.  A nagysimonyi állomás peronját is szebbé varázsolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!