Mikor lesz ebből gyorsforgalmi?

<b>Budapest, Szombathely</b> - Lefújta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az M86-os gyorsforgalmi Szombathely-Vát szakaszára kiírt közbeszerzési eljárást. Számítási hibák veszélyeztetik a korrekt ajánlatadást, írják. 2011 végére még kész lehet.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Szombathely–Vát szakasz közbeszerzési eljárás ajánlatadási szakaszában szakmai ellentmondások merültek fel a beruházás megvalósíthatóságát illetően, írja közleményében a NIF Zrt. kommunikációs vezetője, Fazakas Orsolya.  A kiviteli terv mennyiség-kimutatásában felmerült számítási hibák véleményük szerint veszélyeztetik az értékarányos, korrekt ajánlatadás lehetőségét.

A kialakult helyzetre való tekintettel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felfüggesztette az eljárást, terveik szerint a szakmai hibák javíttatása után még márciusban új közbeszerzési eljárást indítanak. 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. még 2007-ben kezdte meg a 86-os főút Szombathely–Csorna szakasz új nyomvonalának előkészítését.

A beruházás részeként a vát elkerülő kivitelezése jelenleg is zajlik - az átadása majd egy éve csúszik, a legújabb határidő május 15-ie - ,  míg a szelestei elkerülő építésére kiírt közbeszerzési eljárás az értékelés stádiumában van.

A Szombathely-Vát szakaszon várhatóan 2009. júliusában kezdődik meg az építés. A szakasz tervezett forgalomba helyezése a közlemény szerint így is tartható lesz: a határidő 2011. harmadik negyedéve.

Kapcsolódó dossziénk: 

86-os a mi kis "sztrádánk"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!