Milliomos dédmama: nagyot szakított, egymilliót nyert!

<b>Jánosháza</b> - Marika néni nem akart hinni a fülének, amikor elújságoltuk neki, megnyerte az egymillió forintot. Reszketett az izgalomtól, az ajtófélfába kellett kapaszkodnia, nehogy összeessen. Lapunk Most nagyot szakíthat nyereményjátékának sorsolását ma tartottuk.

Varga Nóra

A pályázóknak nem volt más dolguk, mint  a Vas Népéből kivágniuk legalább öt különböző kupont és beküldeniük a megadott címre.  A fődíj nyertese egymillió forint értékű bankkártyát nyert. 

A rengeteg beküldő közül Oláh Istvánnénak kedvezett a szerencse. Jánosházi otthonában kerestük fel a szerencsés nyertest. Marika néni nem akart hinni a fülének, amikor elújságoltuk neki, megnyerte az egymillió forintot. Reszketett az izgalomtól, az ajtófélfába kellett kapaszkodnia, nehogy összeessen. Az első ámulat után beljebb invitál minket, mégegyszer rákérdez, ugye nem szórakozunk vele, biztosan nem verjük át. Az örömtől egyszer sír, egyszer nevet.

- Még soha életemben nem nyertem, nagyon boldog vagyok, nem akarom elhinni, hogy enyém az egymillió forint -küszködik a könnyeivel az idős asszony.  Minden este imádkoztam, mert  nagy szükségem lenne a pénzre. Egyedül élek, szív- és tüdőbeteg vagyok, emiatt több időt töltök a kórházban, mint itthon. Egy nap 15 gyógyszert kell bevennem. Egyedül  bevásárolni sem tudok.



Marika néni a pénzt mégsem magára költi, a gyerekeit, az unokáit és a dédunokáit szeretné támogatni az egymillió forintból. A pénzből a testvérének, Gizellának is jut majd, akit rögtön felhívott, s elmesélte neki a jó hírt. A boldog nyertes hozzáteszi, egy ideig nem kell filléreznie, jut majd gyümölcsre és  húsra is egy-egy bevásárláskor.

A húgom néhány héttel ezelőtt pont akkor érkezett, amikor a kuponokat  vágtam ki az újságból  -meséli a  nyertes.   Ő figyelmeztetett, hogy nem jó kuponokat teszek a borítékba. Ha akkor nem szól, most nem én örülhetnék a milliónak.  

Marika élete nem volt egyszerű, fiatalon elvált a férjétől, a négy közös gyereket egyedül nevelte fel, egyedül taníttatta őket. Nappal  mosodában dolgozott, éjjel pedig kézimunkázott, varrt, terítőiért  még a külföldiek is sorban álltak. Négy gyermekéből kettőt már eltemetett. 


Oláh Istvánné a nyolcvanas évek elejétől rokkantnyugdíjas, az utóbbi években sokat romlott az egészségi állapota, többször feküdt élet halál között a kórházban, de mindig felépült.  Testvére, Gizella segít neki mindenben, ő vásárol be helyette, feladja a csekkeket, intézi az ügyeket. Minden nap átmegy Máriához, közösen főznek, ebéd után pedig beszélgetnek egy jót. Gyerekei és unokái a házimunkába és a ház körüli teendőkbe segítenek be. 

Régóta előfizetek  a Vas Népére, korán kelő vagyok, reggel öt órakor már átböngészem az újságot  - meséli Oláh Istvánné.  Minden egyes cikket elolvasok benne, a recepteket pedig a legtöbbször kivágom, jó nagy gyűjteményem van belőlük. A lapszámokat hónaponként rendszerezem, összekötöm és a fiamnak adom, aki hozzám hasonlóan szereti olvasni a Vas Népét. 



A boldog nyertes, Marika néni   Fotók: Benkő Sándor

Előkerülnek a fényképek, megmutatja, unokái, dédunokái fotóit. Nagyon büszke a családjára. Mária vallásos, jóideje már nem tud eljárni a templomba, de a rádióban minden reggel meghallgatja a szentmisét. Egyik kedvenc elfoglaltsága a rádiózás, egész nap szól a zene, ez jelenti számára a kikapcsolódást. Rengeteg növényt gondoz, imád kertészkedni, páfrányok, kaktuszok, leánderek zöldellnek az előszobában.

Muszáj bevennem egy gyógyszert, össze-vissza kalapál a szívem, nem érzem jól magam - mondja Marika néni.  Még mindig nem akarok hinni a fülemnek, nekem  nagyon nagy segítség ez az egymillió forint. Nem találok szavakat, boldog vagyok  kapkod a levegő után. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!