Negyven zsák pulykatápot loptak az éjjeliőr közreműködésével

<b>Ikervár</b> - Folytatólagosan, társtettesként elkövetett lopás miatt állt a bíróság előtt három vádlott: a helyi pulykatelep takarmányát dézsmálta meg a trió. Mindannyian pénzbüntetést kaptak.

Angyal László

2006. őszén 17 ezer előnevelt pulykát, és nagy mennyiségű  tápot vett át a baromfifeldolgozó társaságtól az ikervári gazdaság tulajdonosa, aki bérhizlalásra vállalkozott. A pulykatelep kerítéssel körbe van véve, kutyák is védik, másrészt 2007 augusztusában a vállalkozó szóban megbízott egy helybeli férfit, hogy éjjelente vigyázzon a területre, így minden adva volt, hogy  biztonságban legyen a telep. 

Csakhogy valaki felhívta az édesapját azzal,  hogy kecskére bízták a káposztát, mivel  a faluban tudni vélik, hogy a telepről pulykatápot hordanak ki. A vállalkozó számon kérte a hírt az éjjeliőrön, de ő váltig állította, hogy nem tud semmiről. Az ügy rendőrségre került, mivel a vállalkozó úgy számolta, hogy legalább negyven mázsányi táp hiányzik a telepről. Miközben folyt a vizsgálat, az ismeretlen telefonáló újra jelentkezett, és pontosította az információt:  az éjjeliőr segítségével menekítik ki tápot a pulykatelepről.

Mindennek jól látható nyomai voltak: a vállalkozó felfedezte, hogy az istállótól, ahol a tápot depózták alig nyolcvan méterre lévő kerítéshez nyomok vezetnek. Ráadásul az ömlesztett táphoz adott zsákokból is jócskán hiányzott... 

A bizonyítékok alapján a Sárvári Városi Bíróságon három vádlott ellen indult büntető eljárás. Az éjjeliőr P. Endre (38) utóbb bevallotta, hogy miután munkába ált, egy falubelije, B. Csaba (26) megkérdezte tőle, nem tud-e eladó pulykatápot. Az árról is megegyeztek: a kerítésen kiadott táp zsákjáért ezer forintot kér. A harmadik vádlott, M. Balázs (27), vállalta a sofőr szerepét. A bíróság  szerint összesen nyolcszor rövidítette meg munkaadóját az éjjeliőr, aki negyven zsáknyi tápot adott ki a kerítésen át. A három tolvaj pénzbüntetést kapott: P. Endre 45, B. Csaba 50, M. Balázs 40 ezer forintot fizet a tápügylet miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!