Váradi Gábor: nem volt stílusos a közgyűlés döntése

<b>Szombathely</b> - Váradi Gábor, a Szombathelyi Televízó múlt héten leváltott igazgatója beszél menesztése körülményeiről.

Angyal László

Finoman szólva nem volt éppen elegáns, ahogyan leváltotta a közgyűlés jobboldali többsége a városi tévé igazgatóját, Váradi Gábort. Helyére 2011-ig Szöllősi Ivánt nevezték ki.
 
- Jól tudom, nem nyugdíjas állás egy önkormányzat média vezetői posztja. Az is igaz, hogy jogszerű volt a közgyűlés döntése, hiszen a testület, mint tulajdonos, bármikor indoklás nélkül visszahívhatja egy városi cég vezetőjét. Mindezek ellenére úgy gondolom, nem volt stílusos a döntés: előzmények nélkül, mondvacsinált indokok alapján mondtak fel nekem, jelentette ki a tévé igazgatója.

Váradi Gábor megkeresésünkre elmondta: a nyílt ülés végeztével még azon gondolkodott, milyen megszorításokat kell alkalmaznia, hogy a közgyűlési döntése miatt 10 millióval kisebb költségvetésben ne keletkezzen hiány, majd megdöbbenve értesült arról, hogy március 16-tól nem ő igazgatja a tévét. 

- Úgy vélem, példanélküli a városi tévé történetében, hogy egy vezetőt pályázat, bizottsági meghallgatás nélkül nevezzenek ki, ennek rossz üzenete van, Szombathelyen eddig a médiában a politikusok konszenzusra törekedtek, tette hozzá. 

Az igazgató válaszolt azokra a feltevésekre, amelyek a jobboldali többség szerint okot szolgáltattak az eltávolítására.

- A Savaria Fórum és a városi tévét soha sem sikerült egy cégbe olvasztani, mert ez volt a közgyűlés döntése. Ezért nem lehet rajtam számon érni, hogy a pályázatomban szereplő médiacentrum nem alakult meg. A másik: a tévé egyetlen, a Nyugat médiacsoport érdekeltségébe tartozó céggel nem kötött bartelszerződést.

A kérdésre  hogyan tovább?  Váradi Gábor így felelt: hét évi igazgatóskodás után most picit pihenni fog. Vállalható, nézhető, szerethető tévét akartam csinálni. Szép eredményeket értünk el, ráadásul a befektetett munka egy részének gyümölcse ezután fog beérni. Sok sikert kívánok utódomnak.

Az igazgató cáfolta, hogy  7 milliós végkielégítést kapna. Váradi Gábor elmondta: a törvényes járandósága egy évnyi fizetése, amelynek összege  a közterhekkel együtt  7 millió forint. A távozó vezető nem rejtette véka alá, hogy a prémiumra is jogosult, mivel a premizálási feltételeknek megfelelően igazgatta a tévét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!