A polgármester szerint az Unihallról a közgyűlésnek kell döntenie

Szombathely - Felfüggesztette a Unihall Kft-vel kötött szerződés felmondását kezdeményező közös - az önkormányzat jogi és pénzügyi, valamint a gazdasági testülete kedden együtt ülésezett - bizottsági határozatát dr. Ipkovich György polgármester, aki azt szeretné, hogy a közgyűlés döntsön a vitatott kérdésről.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Újabb fordulatot vett a város és a  sportcsarnokot működtető  Unihall Kft.  közötti polémia. Beszámoltunk róla, hogy kedden délután az önkormányzat jogi, valamint  a pénzügyi és gazdasági bizottságának rendkívüli  együttes ülésén több határozat is született, ezek közül az egyik azt mondta ki, hogy az Arena Savaria tulajdonosa, a Szova Zrt. Igazgatótanácsa (IT) felmondhatja a győri Unihall Kft.-vel a csarnok üzemeltetésére kötött hosszú távú bérleti szerződést. 

Dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere  szerdán délután rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, s  bejelentette: élve a szervezeti és működési szabályzatban rögzített jogával,  felfüggeszti a  keddi bizottsági ülésen született határozatokat. A polgármester  megjegyezte: nem ért egyet a lapunkban írtakkal,  szerinte a szombathelyi Arena szebb, mint  a veszprémi. 

- Százmilliókról van szó, a döntést ilyen súlyú ügyben a közgyűlésnek kell kimondania. Ezért április 30-án napirendre vesszük az Unihall Kft.-vel  kötött szerződés ügyét.   Még  egy fontos adalék: a bizottságok azzal nem foglalkoznak, mi lesz azután, ha a Szova Zrt.  felmondja a bérleti szerződést. Ki üzemelteti a sportkomplexumot? Szeretném, ha a közgyűlésre készülne egy előterjesztés, amelyben szerepel, milyen költségvetési kihatásai lehetnek egy ilyen lépésnek. Azt is meg kell vizsgálni, hogy új pályázatot ír ki a város, avagy  más módon oldja meg a csarnok működtetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!