Botrány! Pókot rejtettek a diákok a tanár széke alá!

Káld - A településen nagy meglepetés érte az ötödik osztályosokat szerdán reggel, ugyanis Simonics Pál polgármester tartott nekik nyelvtanórát. A gyerekek is készültek bolondok napi tréfával, a tanári szék alá egy jókora műanyag pókot rejtettek el.

Varga Nóra

Április elseje a tréfálkozások, valamint  a  jókedvű átverések napja. Ilyenkor  a viccesebb kedvűek rettegésben tartják embertársaikat beugratásaikkal. A gyerekek általában már előre  készülnek arra, hogy bolondok napján valahogyan átverjék  osztálytársaikat,  az iskola  tanárait és tanítóit. 



Simonics Pál magyarórát tartott a nyolcadik osztályos diákoknak

Káldon nagy meglepetés érte az ötödik osztályosokat szerdán reggel, ugyanis Simonics Pál, a település polgármestere tartott nekik nyelvtanórát. A gyerekek is készültek bolondok napi tréfával, a tanári szék alá egy jókora műanyag pókot rejtettek el. 

A polgármester a  második órát a nyolcadik osztályban tartotta, a diákok erre egyáltalán nem számítottak, megszeppentek, de néhány perc múlva már felszabadultan válaszoltak a tanárúr kérdéseire. Arra kérdésre, hogy hány lakosa van a településnek mindenki jól felelt. Az viszont fejtörést okozott a gyerekeknek, hány utcája van a falunak, de azt sem tudták megmondani, melyik a Petőfi utca. 



A település ügyeit szerdán  az iskola tanárnője intézte  Fotók: Horváth Csaba

A polgármesteri hivatalban sem a szokásos mederben folyt az élet.  Vörös Krisztina, az iskola tanára ült a polgármesteri székben, s intézte  a falu ügyes-bajos dolgait, tanulmányozta a költségvetést és segített az önkormányzat dolgozóinak.

A szerepcsere ötletete egy megbeszélésen fogalmazódott meg  tudtuk meg Vörös Krisztinától.  Simonics Pál megkérdezte tőlem, miért vagyok ilyen nyúzott. Mondtam neki, hogy a pedagógus pálya  bizony elég fárasztó. Ezt nem igazán akarta elhinni, ezért felvetettem neki, cseréljünk szerepet egy napra. A polgármester rögtön a naptárhoz futott, s mondta április elsején ő tartja meg helyettem az órákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!