Cédula-biznisz: étkezési jegyet adtak az ajánlószelvényért

Miskolc (MTI) - Négy embert hallgatott ki a rendőrség gyanúsítottként abban az ügyben, amely szerint 500 forintos étkezési utalványt adtak ajánlószelvényekért cserébe a Borsod megyei Szendrőben - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A jegyeket azonnal beváltották, a hatóság egyelőre hallgat arról, hogy melyik párt nevében vettek száz cédulát

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a MTI megkeresésére közölte: az adatok szerint április 6-án és 7-én a településen 500 forintos étkezési utalványt adtak cserébe az európai uniós parlamenti választásokkal kapcsolatos ajánlószelvényekért a szelvényeket gyűjtők. Körülbelül száz "céduláról" van szó - tette hozzá.

 A rendőrség arról nem adott tájékoztatást, hogy melyik párt színeiben gyűjtöttek ily módon ajánlószelvényeket.

Az ügyben négy embert hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség a választás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. Az eljárást a Borsod megyei rendőr-főkapitányság folytatja.

Az étkezési utalványokat a helyi információk szerint azonnal le is vásárolták az érintettek egy helyi boltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!