Csillogó szombathelyi érmek a formációs táncok magyar bajnokságáról

Debrecen - Egy arany- és két ezüstéremmel tértek haza a szombathelyi táncegyesületek a formációs táncok magyar bajnokságáról, amelynek az idén a cívisváros Főnix Csarnoka adott otthont.

Simon Erzsébet

Miskolc és Zalaegerszeg után idén első alkalommal adott otthont Debrecen az évad legrangosabb formációs versenyének, a formációs táncok magyar bajnokságának. Tucatnyi egyesület több mint kétszer ennyi csoportja ver-sengett a bajnoki címekért. Szombathelyt két táncegyesület képviselte az eseményen: a Savaria TSE és a SZUSZ SE szakosztálya, a Rimányi Táncstúdió. Az egyesületek gárdái a társasági táncok kategóriájában szerepeltek, az előbbiek latin, az utóbbiak standard produkcióval. Mindkét klubnál nagy hagyományai vannak a formációs táncoknak, ám az utóbbi időben alapos változások történtek mindkét helyen. Ezúttal nem a nemzetközi - Európa- és világbajnoki - szereplési lehetőséget kínáló standard, illetve latin-mix kategóriában indultak a formációk. A debreceni szép eredmények azonban reményt keltőek a jövőre nézve, hiszen arany- és ezüstérmekkel gazdagodtak a táncosok.

A társasági táncok felnőtt standard magyar bajnoka a SZUSZ SE-Rimányi Tánc-stúdió csapata lett a Nosztalgia című vadonatúj Rimányi Judit-koreográfiával, amely a mezőny egyetlen magyar zenére összeállított produkciója volt. A régi filmslágereket Pénzeli László hangszerelte.

A Savaria TSE két koreográfiája is ezüstöt ért a társasági táncok latin kategóriájában: a juniorok (10-15 évesek) a Mamma Mia című, ABBA- slágerekre épülő musical népszerű dallamaira készült mixszel, az ifjúsági csoport (átlagéletkor 17 év) a felnőtt kategóriában indulva a Violins című koreográfiával jutott a második helyre. Mindkét produkciót Horváthné Berta Ágota és Markus Sónyi jegyzi koreográfusként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!