Háború, Olimpia, Cirkusz és Választások - NYMESEK diáknapok harmadik nap

Szombathely - Vízi-csata, hordó-fogság, parasztolimpia - utolsó napi egyetemi móka jampecokkal és tűznyelőkkel – NYMESEK Diáknapok 2009 harmadik nap

Garai Antal 'Atom'

Kicsit lassan indult el és késve az egyetemi diáknapok utolsó napja. A tíz órára meghirdetett normandiai partraszállás kezdete tizenegy órára csúszott, mivel a rektori csapatok úgymond nem voltak még reggel „eléggé képben.” A tradicionális partraszállás a Perint-patakban játszódik, a két csapat először bevontatja magát hajón, matracon, vagy bármiféle eszközön, ami 15 másodpercig képes a vízen maradni, legyen az egy műanyag kanna vagy akár a nagypapa garázsából előkapart Trabant motorháztető.



Az egyik látványos feladat: a normandiai partraszállás - avagy a Perint-háború

A résztvevők aztán elkezdik egymást bombázni minden Földi jóval, lejárt szavatosságú tojással és a zöldségesnél tavaly a sarokban felejtett láda káposztával. Aki nem bírja a rothadó gyümölcsök eszenciáját semmiképp se vegyen levegőt ezen csaták közelében, ugyanis erős szag-kondenzcsíkot hagynak a levegőben keresztül-kasul cikázó termések.

A partraszállás résztvevői tisztes távolból rendőri biztosítást is kaptak, SÜN!

Ha már mindenkinek elég cefre folyt be a ruhájába és a hajából is minimum 6 tojásos rántottára való sárgáját lehet kifacsarni, akkor lehet kötelet húzni, s természetesen a cél a másik csapatot berántani a patakba. Ilyen hidegben egyébként nem irigyelte senki sem a résztvevőket.

A virágszirmokban, gázálarcban és túlérett gyümölcsökben gazdag képgalériáért kattintson ide!

Napközben főzőverseny is zajlott, ugyanis kettőkor már zsűri elé kerültek a bográcsban vagy épp villanyrezsón készített ételek. A választék a szokásos, halászlé, gulyás, pörkölt, vagy valami olyan, ami pörköltnek híg, gulyásnak meg egy kicsit túl sűrű. Kis hiéna hozzáállás és éhes boci-szemekkel való nézegetés után mi is belekóstolhattunk a kínálatba. Nyugtázom jól laktunk!

Dupla-halas séfek – nem optikai csalódás

A rektorjelöltek szavazását némi hupákolás és ebéd utáni szieszta követte a sörkertben, majd elkezdődtek az öt hagymakarikás olimpiai játékok. A Parasztolimpiának minden évben nagy sikere van, a férfiak átlényegülnek egy gumikesztyű segítségével tőgyes tehenekké, amit a lányoknak szorgalmasan fejni kell, de akad még biciklihajítás, fűrészelés és még asszonycipelés is.

A parasztolimpia megkoronázása, amikor a rektorjelölteknek kenyérszalonnát kell enniük kolbásszal, hagymával, paprikával, kisfröccsel, némi kenyérrel. Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a szalonna és a hagyma gyorskajaként nem igazán nyerő páros, inkább olyan amatőr búvárszakkör, akik miután lementek és körülnéztek, hamar visszajönnek.

Egy hétig nem mérünk sem alkohol-, sem koleszterin-szintet

Tekintse meg ide kattintva a Diáknapokról (harmadik nap) készült képgalériánkat!


Az olimpiai játékok után Aranyosi Péter szórakoztatta a közönséget, a Showder klub egyik stand up comedy-s fenegyereke nem bánt szűkmarkúan a poénokkal. Kellemes átvezetés volt ez az olimpiából az estébe, még akkor is, ha kicsit erős volt a hagyma és a szalonnaszag a levegőben.

Tekintse meg ide kattintva Aranyosi Péter műsoráról és az új diákrektor "beiktatásáról" készült képgalériánkat!


Este aztán minden jampi összeszedhette magát, előkerültek a barkók és az Elvisz-sérók illetve szemüvegek a pult alól. Aki kilátogatott este az egyetem udvarára egyben belépőt is váltott a Rockabilly Cirkuszba, ahol az artisták szerepét a Tom Stormy Trio töltötte be, a színpad mellett amolyan díszként parkolt egy fehér limuzin.

Az est végén még lehetett bulizni a Juice együttessel a Forrásközpont aulájában, a kitartóbbak hajnalig ropták a táncot, mi pedig újra elkönyveltük, hogy azért nem volt rossz ez a fél hét az egyetem udvarán a sörkertben, s ha valaki nem csak szemlélő, hanem résztvevője is az eseményeknek, akkor biztos talál a fogára valót. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!